Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, όμως το λαμπερό, ηλιοκαμένο δέρμα δε χρειάζεται να ξεθωριάσει τόσο γρήγορα. Εκτός από την καλή ενυδάτωση και τη σωστή φροντίδα με after sun προϊόντα, υπάρχει κι ένας ακόμα «σύμμαχος» που συχνά παραβλέπουμε: η διατροφή. Ορισμένα τρόφιμα, πλούσια σε καροτενοειδή, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, συμβάλλουν ώστε το δέρμα να διατηρήσει το χρώμα του περισσότερο και να παραμένει υγιές και φωτεινό.

Tanning Food

Αντίθετα από ό,τι πιστεύεις, η διατροφή βοηθά να διατηρήσεις το χρυσαφένιο χρώμα της επιδερμίδας σου, με τρόπο ασφαλή και απολύτως φυσικό. Ας δούμε ποιες είναι οι 10 τροφές-κλειφί που βοηθούν να παρατείνεις το καλοκαιρινό σου μαύρισμα.

Καρότο – Ο βασιλιάς του μπρονζέ χρώματος

Το καρότο είναι ίσως το πιο γνωστό «φαγητό του μαυρίσματος». Πλούσιο σε β-καροτένιο, προάγει τη σύνθεση μελανίνης και χαρίζει στο δέρμα μια φυσική, χρυσαφένια λάμψη.

Γλυκοπατάτα – Γεύση και λάμψη μαζί

Με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, οι γλυκοπατάτες δεν είναι μόνο θρεπτικές αλλά και ιδανικές για να «κλειδώσεις» το μαύρισμά σου.

Κόκκινη πιπεριά – Αντιοξειδωτική δύναμη

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν βιταμίνη C και καροτενοειδή, που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από την οξείδωση και βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας.

Ντομάτα – Φυσικό φίλτρο προστασίας

Πλούσια σε λυκοπένιο, η ντομάτα δρα σαν φυσικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση, ενώ ενισχύει και τη διάρκεια του μαυρίσματος.

Πορτοκάλι – Δόση φρεσκάδας και βιταμίνης C

Η βιταμίνη C που περιέχει το πορτοκάλι βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό και φωτεινό.

Μάνγκο – Εξωτική ενίσχυση

Το μάνγκο είναι πλούσιο σε β-καροτένιο και βιταμίνη Α, που ενισχύουν τη λάμψη της επιδερμίδας και παρατείνουν το μπρονζέ χρώμα.

Βερίκοκο – Το μικρό φρούτο με τη μεγάλη δύναμη

Με καροτενοειδή και βιταμίνες, τα βερίκοκα αποτελούν ιδανικό σνακ που υποστηρίζει τη φυσική λάμψη του δέρματος.

Σπανάκι – Το πράσινο μυστικό

Μπορεί να μην είναι πορτοκαλί, αλλά το σπανάκι κρύβει μεγάλη ποσότητα καροτενοειδών, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση υγιούς και λαμπερού δέρματος.

Καρπούζι – Δροσιά και προστασία

Πλούσιο σε λυκοπένιο και νερό, το καρπούζι ενυδατώνει το δέρμα εκ των έσω, ενώ συμβάλλει στη μακροχρόνια διατήρηση του χρώματος.

Ροδάκινο – Γλυκιά ενίσχυση στο μαύρισμα

Με βιταμίνη C, Α και καροτενοειδή, το ροδάκινο θρέφει την επιδερμίδα και συμβάλλει στη φρεσκάδα και τη λάμψη της.

Το μυστικό για να κρατήσεις ζωντανό το μαύρισμα του καλοκαιριού δεν βρίσκεται μόνο στη σωστή περιποίηση με κρέμες, αλλά και στο πιάτο σου. Ενσωμάτωσε αυτές τις 10 τροφές στη διατροφή σου και χάρισε στο δέρμα σου παράταση στο ηλιοκαμένο του χρώμα – με τον πιο φυσικό και απολαυστικό τρόπο!

[mc4wp_form id="278"]