Η βιταμίνη C μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Μάθε, λοιπόν, πώς να την χρησιμοποιείς σωστά για να κερδίζεις όλα τα οφέλη της.

Η βιταμίνη C μπορεί να επουλώσει τις πληγές πιο γρήγορα, ακόμα κι όταν την απλώνεις στο δέρμα σου. Αυτή η πολύτιμη βιταμίνη βοηθά το σώμα σου να παράγει το κολλαγόνο που είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσεις τις πληγές σου. Σε μία έρευνα, η βιταμίνη C που απλώθηκε σε χειρουργικές πληγές με τη μορφή τζελ, τις έκανε λιγότερο ορατές μετά από έξι μήνες καθημερινής χρήσης.

Πώς θα την χρησιμοποιήσεις σωστά

Να προτιμήσεις ένα ενισχυμένο προϊόν

Αν θέλεις και εσύ να κερδίσεις τα οφέλη της, θα πρέπει να επιλέξεις ένα προϊόν που να περιέχει τη βιταμίνη C σε συγκέντρωση 10%-20%. Μικρότερη συγκέντρωση μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ η μεγαλύτερη μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου, χωρίς λόγο.

Να εφαρμόζεις τη βιταμίνη C μετά το πλύσιμο του προσώπου σου

Το ιδανικό θα είναι να τοποθετείς τον ορό ή την κρέμα με τη βιταμίνη C, αφού θα έχεις πλύνει το πρόσωπό σου και πριν βάλεις την ενυδατική κρέμα. Αν αρχικά κοκκινίσει το δέρμα σου ή νιώσεις κάποιον ερεθισμό, να έχεις στο νου σου ότι μπορεί να περάσει με τη συνεχή χρήση. Μπορείς και να δοκιμάζεις τα καινούρια προϊόντα σε μία μικρή περιοχή του δέρματός σου, προτού τα βάλεις σε όλο το πρόσωπο.

Να αποθηκεύεις τη βιταμίνη C έξυπνα

Θα πρέπει να κρατάς τον ορό με τη βιταμίνη μακριά από το φως και τον αέρα, αφού και τα δύο μπορούν να καταστρέψουν τα συστατικά της. Προτίμησε ένα μπουκάλι με σκούρο χρώμα για μεγαλύτερη ασφάλεια και φρόντισε να το σφίγγεις καλά μετά από κάθε χρήση, αποθηκεύοντάς το σε ένα δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος.

[mc4wp_form id="278"]