Πολλές περιοχές στη χώρα μας έχουν παράδοση στις πίτες, με λαχανικά, με χόρτα, με κρέας και κιμά, με τυριά, με οτιδήποτε παράγει η περιοχή ή με οτιδήποτε βρίσκεται στη φύση κάθε εποχή.

Η μακαρονόπιτα είναι μια πίτα που δεν την γνωρίζουν πολλοί. Στο δικό μας σπίτι, με τη γιαγιά από το Αγρίνιο, η μακαρονόπιτα ήταν το αγαπημένο μας φαγητό μεγαλώνοντας. Χοντρή πίτα, χορταστική, με ήπια γεύση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, η πίτα αυτή ήταν απαραίτητη στα τραπέζια αλλά και τα καθημερινά γεύματα.

Για πολλά χρόνια δεν είχα συναντήσει ανθρώπους που να γνωρίζουν τη μακαρονόπιτα ή να την φτιάχνουν, έτσι με ξάφνιασε όταν στο Instagram έπεσα πάνω στη συνταγή για μακαρονόπιτα της Μαρίας Μεντζέλου, μιας διατροφολόγου που ακολουθώ. Η αλήθεια είναι ότι η συνταγή της είναι παρόμοια με την οικογενειακή μας συνταγή, με τη διαφορά ότι την κάνει πιο λεπτή και με λιγότερα φύλλα.

Σήμερα, στο σπίτι μας, το μενού έχει μακαρονόπιτα μαζί με αναμνήσεις από τη γιαγιά Σταυρούλα.
Εδώ η συνταγή της διατροφολόγου και σας προτείνω να την δοκιμάσετε. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας πίτες αυτή τη χρονιά!

Συνταγή για μακαρονόπιτα
Τραγανό φύλλο, γεμάτη γεύση και η φέτα να δίνει αυτό το παραπάνω που χρειάζεσαι σε κάθε μπουκιά.

Υλικά που θα χρειαστείς
500 γρ. μακαρόνια (Σημ. εμείς βάζουμε χοντρά με τρύπα)
Ελαιόλαδο (για το ταψί + ράντισμα)
1 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
2 κ.σ. σιμιγδάλι
Πιπέρι
30 γρ. τυρί τριμμένο
1 φλ. γάλα
3 αυγά
500 γρ. φέτα
Φύλλα για πίτα

Εκτέλεση
Βράζεις τα μακαρόνια, ανακατεύεις τη γέμιση με φέτα, αυγά και γάλα και τη στρώνεις ανάμεσα σε φύλλα. Ραντίζεις με ελαιόλαδο και νερό, ψήνεις για 50-60 λεπτά στους 200°C και… έτοιμη!
Μια πίτα διαφορετική, που συνδυάζει το comfortf ood με την παράδοση.

Μπορείς να δεις εδώ το βίντεο της προετοιμασίας.


[mc4wp_form id="278"]