Τα sugar-free snacks έχουν κατακλύσει την αγορά ως η «υγιεινή» εναλλακτική για όσους θέλουν να μειώσουν τη ζάχαρη. Αλλά είναι όντως καλύτερη επιλογή ή κρύβουν διατροφικές παγίδες;

Τι σημαίνει sugar-free;

Η ένδειξη «χωρίς ζάχαρη» σημαίνει ότι το προϊόν περιέχει λιγότερο από 0,5 γρ. ζάχαρη ανά μερίδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως στέβια, ασπαρτάμη, μαλτιτόλη ή σιρόπι αγαύης, που μπορεί να έχουν διαφορετικές επιδράσεις στον οργανισμό.

Χαμηλότερες θερμίδες; Όχι πάντα. Πολλά sugar-free προϊόντα περιέχουν περισσότερα λιπαρά για να βελτιώσουν τη γεύση, ανεβάζοντας τις συνολικές θερμίδες. Επιδρούν στο ζάχαρο; Ναι. Κάποια γλυκαντικά, όπως η μαλτιτόλη, μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ινσουλίνης σχεδόν όσο και η κανονική ζάχαρη.

Τι να προσέξεις;

Διάβασε τις ετικέτες: Αν η λίστα των συστατικών είναι μεγάλη και γεμάτη άγνωστες ουσίες, ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Επίλεξε φυσικές εναλλακτικές: Φρούτα, ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι με μέλι, αντί για επεξεργασμένα snacks.

Μην παρασύρεσαι από τη λέξη “healthy”: Sugar-free δεν σημαίνει πάντα υγιεινό!

Πηγή: Like

[mc4wp_form id="278"]