Τις σαλάτες τις λατρεύω κι επειδή τις λατρεύω, έχω δοκιμάσει τις πιο απρόβλεπτες αλληλουχίες υλικών για να μη βαριέμαι ποτέ. Το πιάτο μου γεμίζει χρώματα, δεν μοιάζει ποτέ μισοάδειο κι εγώ λαμβάνω όλα τα s.o.s. της ημερήσιας, διατροφικής νομοτέλειας, σε κάθε μπουκιά.

Συνήθως, προς το τέλος της εβδομάδας, ο ζήλος μου για μαγειρική κι ανατροπή εκπίπτει. Λογικό. Οπότε καταφεύγω σε επιλογές που με κάνουν να χορταίνω, συνήθως, με το πρώτο κοίταγμα. Κάτι τέτοιο παθαίνω πάντα με το “The salad project” και ειδικά με την σαλάτα Fresh berries, όπου φράουλες, μανούρι και κρεμμυδάκι ξερό συνδυάζονται φίνα. Μια ματιά στον κατάλογο με δικαιώνει.

«Είμαστε το πλέον εξειδικευμένο εστιατόριο, που το μενού του, προάγει εξ’ ολοκλήρου την υγιεινή διατροφή και συμβάλλει στην προάσπιση της υγείας», λένε η Εβίτα και η Θάλεια Λεκάκη, που εμπνεύστηκαν αυτό το καινοτόμο πρότζεκτ.

Το The Salad Project έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει υγιεινά γεύματα, με πολύ καλές πρώτες ύλες, δίνοντας την δυνατότητα στους ανθρώπους να φροντίσουν τον εαυτό τους, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα κάτι νόστιμο. Και έχει και πολλές θεματικές που καλύπτει.

Δηλαδή, μιλάμε για γεύματα:

Πρωτεϊνικά: Για ανθρώπους που γυμνάζονται, αλλά και για τις γυναίκες που μεγαλώνοντας είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναπτύσσουν τους μύες τους, ιδίως εκείνες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Χωρίς γλουτένη: Για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη (κοιλιοκάκη).

Χαμηλά σε υδατάνθρακες: Για ανθρώπους που προσέχουν πολύ τους υδατάνθρακες τους, π.χ. άνθρωποι με σάκχαρο και όχι μόνο, καθώς είναι γνωστό πως οι υδατάνθρακες. αν δεν καούν με τη γυμναστική. μετατρέπονται σε γλυκογόνο.

Ολικής άλεσης: Γεμάτα με φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι βοηθάνε στη μείωση της υπερφαγίας, λόγω του αισθήματος κορεσμού που σου προσφέρουν.

Χωρίς ζάχαρη: Γεύματα και γλυκά χωρίς ζάχαρη, καθώς η ζάχαρη είναι από τα χειρότερα τρόφιμα της σύγχρονης διατροφής, αφού προσθέτει αρκετές θερμίδες στη διατροφή, δεν έχει κανένα θρεπτικό συστατικό, δεν έχει καθόλου πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, βιταμίνες ή μέταλλα.

Πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον

«Aπό το ξεκίνημα μας, δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές συσκευασίες, οι σαλάτες μας, όπως και τα περισσότερα προϊόντα μας, προσφέρονται σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες συσκευασίες», επισημαίνουν η Εβίτα και η Θάλεια.

Αξίζει χίλιες φορές να ειπωθεί: Η μαγειρική είναι πράξη αυτο-φροντίδας. Ας αναζητούμε πάντα ό,τι εμπεριέχει αγάπη, ό,τι βασίζεται στην έννοια του εκλεκτού. Ότι εκπέμπει φρεσκάδα. Δεν είναι δύσκολο.

Πληροφορίες

The Salad Project
Λεωφ. Συγγρού 13, Αθήνα
[email protected]

[mc4wp_form id="278"]