Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος και πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το να κοιμηθούμε ξεκούραστα όταν έχει πολύ ζεστό καιρό. Γνωρίζουμε ακόμα, πως δεν έχουν όλοι air condition ή πως κάποιους τους ενοχλεί στον ύπνο κι επιπλέον πως το ρεύμα έχει φτάσει στα ύψη και πως ο ανεμιστήρας είναι μια οικονομικότερη επιλογή. Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνο με τον ανεμιστήρα σας για να δροσίσετε την κρεβατοκάμαρά σας πριν πάτε για ύπνο και μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό και εύκολο όσο το να χρησιμοποιήσετε έναν κουβά με παγάκια.

Πάμε να δούμε λοιπόν μερικά tips για να εκμεταλλευθούμε καλύτερα τον ανεμιστήρα μας.

Δημιουργήστε έναν «πλευρικό άνεμο»

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι αυτός είναι ένας τρόπος να βγάλουμε τον ζεστό αέρα έξω και να βάλουμε τον δροσερό μέσα.

Πρώτον, κρατήστε τα παράθυρα, τις πόρτες και τα στόρια κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε τον καυτό ήλιο να εισέρχεται στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανοίξτε τα παράθυρά σας και τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα με φορά έξω από το παράθυρό σας, έτσι ώστε να ωθεί τη θερμότητα έξω. Αν έχετε, χρησιμοποιήστε και έναν δεύτερο ανεμιστήρα, τοποθετημένο με φορά προς το δωμάτιο για να κυκλοφορήσει ακόμα καλύτερα ο δροσερός αέρα μέσα στο δωμάτιό σας.

Χρησιμοποιήστε έναν κουβά με πάγο

Το δοκιμάσαμε και καταλήξαμε πως η τοποθέτηση ενός κουβά πάγου μπροστά από έναν ανεμιστήρα ως σπιτική μονάδα AC είναι εξίσου αποτελεσματική. Καθώς ο αέρας περνά πάνω από τον πάγο, θα ψύχεται και θα κυκλοφορεί αναζωογονητικά κρύος αέρας σε όλο το δωμάτιο. Φροντίστε να αποθηκεύσετε πολλά παγάκια τις ημέρες με πολλή ζέστη και ανανεώστε όσες φορές χρειαστεί.

Παγώστε μπουκάλια στην κατάψυξη

Υπάρχει μια μέθοδος που «προτιμάται» από πολύ κόσμο στο διαδίκτυο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταψύξετε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι ενός λίτρου, να το τοποθετήσετε σε ένα δίσκο και να το καλύψετε με ένα υγρό πανί. Τοποθετήστε το μπροστά από τον ανεμιστήρα έτσι ώστε το αεράκι να κρυώσει από το παγωμένο μπουκάλι και το δωμάτιό σας να επωφεληθεί από την ψυχρότερη θερμοκρασία. Δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο, έτσι;

Όσον αφορά το κομμάτι του ύπνου, εάν διαπιστώσετε ότι ο ανεμιστήρας σας δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο θα έπρεπε, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γλιτώσετε από όλη αυτή τη δυσφορία που προκαλεί η ζέστη. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε 100% βαμβακερά σεντόνια, αποφύγετε την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης, αλκοόλ ή ενός μεγάλου γεύματος πριν τον ύπνο ή γεμίστε το μπουκάλι ζεστού νερού με παγωμένο νερό. Κάντε ένα κρύο ντους ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο και τέλος θυμηθείτε να έχετε κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μην εισέρχονται το φως και η θερμότητα του ήλιου. Πάνω απ’ όλα θέλει υπομονή, ειδικά στη χώρα μας και στις πόλεις που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα.

[mc4wp_form id="278"]