Τα αρώματα της Maison Matine τα ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα. Σε μια πολύωρη βόλτα, στο κέντρο της Αθήνας. Πρώτα παρατηρήσαμε την τέλεια συσκευασία και δοκιμάζοντας κολλήσαμε. Σαν μικρά έργα τέχνης, με φανταστικές λεπτομέρειες, που σηματοδοτούν ότι εδώ, ναι, υπάρχει αφοσίωση, μεράκι, στόχος, αγάπη, απλότητα. Κυρίως απλότητα και μια αυτονομία.

Η μάρκα ιδρύθηκε από τους Arthur Ponroy και Marie Kellou το 2019. Την προσοχή μου τράβηξε αμέσως το Avant l’Orage (ναι, πριν την καταιγίδα) της Philippine Courtière. Ροζ πιπέρι, βενζόη, γιασεμί σαμπάκ, βανίλια, σανδαλόξυλο, σπόρος Τόνκα και μόσχος. Πάντα ήθελα να μιλήσω για το αραβικό γιασεμί ή φούλι ή μπουγαρίνι.

Χαμός, λέμε. Με ρώτησαν έντεκα άτομα, χωρίς υπερβολή, τι άρωμα φοράω. Ένα μεγάλο βήμα έχει γίνει, σκέφτηκα. Το ίδιο βράδυ, αντέγραψα, κάμποσες φορές, τη φράση της Κοκό Σανέλ «μια γυναίκα που δεν φοράει άρωμα, δεν έχει μέλλον». Σε λίγες ώρες, θα έμπαινε το 2024.

Θα επανέλθω.

*Τα αρώματα της Maison Matine τα έχω βρει στο Menthe a l’eau, Υμηττού 156 και στο A Future Perfect & Friends design store, Πραξιτέλους 23. Σίγουρα, υπάρχουν κι αλλού.

[mc4wp_form id="278"]