Το αγαπημένο σας άρωμα μπορεί να μυρίζει καλύτερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αυτές τις βασικές συμβουλές εφαρμογής. Η σωστή χρήση διασφαλίζει ότι τα στρώματα αρωμάτων εκτιμώνται πλήρως και αλληλεπιδρούν καλύτερα με τα φυσικά έλαια του δέρματός σας, δημιουργώντας ένα μοναδικό άρωμα για αυτόν που το φοράει και οποιονδήποτε άλλο βρίσκεται κοντά. Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Ενυδάτωση της επιδερμίδας

Οι ειδικοί προτείνουν να εφαρμόζετε μια λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα μετά από το ντους ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό, καθώς το σωστά ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο δεκτικό στην απορρόφηση του αρώματος. Το ενυδατωμένο δέρμα διατηρεί τα φυσικά έλαια, λειτουργώντας ως βάση για να προσκολλάται το άρωμα. Επίσης, η διατήρηση αυτών των φυσικών ελαίων διασφαλίζει ότι το προφίλ της μυρωδιάς θα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Το ξηρό δέρμα έχει πιο τραχιά υφή και μικροσκοπικές σχισμές που εμποδίζουν το άρωμα να προσκολληθεί. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι στεγνό πριν την εφαρμογή αρώματος, καθώς το υπερβολικό νερό μπορεί να το αραιώσει και να επηρεάσει τη μακροζωία του.

Εφαρμόστε στα σημεία παλμού

Η εφαρμογή αρώματος σε σημεία παλμού όπως οι καρποί, μέσα στους αγκώνες, στο λαιμό και πίσω από τα γόνατα θα χρησιμοποιήσει τη θερμότητα του σώματος για να ενεργοποιήσει και να ενισχύσει τα μόρια του αρώματος, προσθέτοντας στη μακροζωία και την έντασή του. Τα σημεία παλμού είναι οι θερμότερες περιοχές του σώματός σας, όπου τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πιο κοντά στο δέρμα. Βοηθούν στο να εκπέμπουν το άρωμα και να το κάνουν να διαρκεί περισσότερο. Η εφαρμογή αρώματος σε περισσότερα από ένα σημεία παλμού θα ενισχύσει την παρουσία του αρώματος και θα εξασφαλίσει μια ισορροπημένη διάχυση όλη την ημέρα.

Αφήστε το άρωμα να απορροφηθεί από μόνο του

Μην τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους, καθώς η τριβή μπορεί να ζεστάνει το δέρμα και να αλλάξει τα μόρια της φόρμουλας, επιταχύνοντας την εξάτμιση και απομακρύνοντας το άρωμα. Η άμεση εφαρμογή διασφαλίζει ότι το άρωμα συγκεντρώνεται στο σώμα, όπου μπορεί να αλληλεπιδράσει σωστά με τη χημεία του δέρματος. Έτσι, μην ψεκάζετε στον αέρα, γιατί χάνεται σημαντικά σταγονίδια.

Τοποθέτηση επιπλέον μυρωδιών

Η τοποθέτηση σε στρώματα θα κάνει ένα άρωμα να διαρκεί περισσότερο, ειδικά όταν συνδυάζεται με ένα πλύσιμο σώματος και λοσιόν της ίδιας φόρμουλας. Είναι πάντα πιο ασφαλές να κολλάτε με αρώματα στην ίδια οσφρητική οικογένεια, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα οι μεμονωμένες νότες να συνεργαστούν αρμονικά.

Για να ελέγξετε πόσο καλά συνεργάζονται δύο διαφορετικά αρώματα, ψεκάστε μερικά blotters αρωμάτων (ή οποιαδήποτε σκληρή κάρτα με υφή) με διαφορετικά αρώματα για να δείτε αν αλληλοσυμπληρώνονται. Ψεκάστε πρώτα το πιο δυνατό άρωμα και μετά βάλτε το με το πιο ελαφρύ άρωμα, ώστε το δεύτερο να μην εξαντληθεί. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε πώς μυρίζουν οι νότες ξηρότητας ή οι νότες βάσης και πόσο διαρκεί ο συνδυασμός του αρώματος.

Ελέγξτε την αντλία

Ορισμένες αντλίες αρωμάτων αναβλύζουν, ενώ άλλες βασίζονται σε συνεχή ψεκασμό. Ενθαρρύνεται ένας έως τρεις ψεκασμούς και μετά χρειάζονται λίγα λεπτά εάν θέλετε να εντείνετε το άρωμα με τυχόν επιπλέον spritzes.

Χρησιμοποιήστε αρώματα που διαρκούν

Υπάρχουν πολλές κοινώς χρησιμοποιούμενες νότες βάσης, όπως βανίλια, σανταλόξυλο, κέδρος, μόσχος που γενικά σταθεροποιούν ένα άρωμα και συμβάλλουν στη μακροζωία του συνολικού προφίλ αρώματος.

Πάμε να απαντήσουμε και σε κάποιες ερωτήσεις που απασχολούν τους περισσότερους από εσάς.

Διαρκούν περισσότερο τα συνθετικά ή τα φυσικά αρώματα;

Επειδή τα φυσικά αρώματα χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια που λαμβάνονται από φυτικό υλικό, μπορεί να διασπώνται και να αποικοδομούνται πιο γρήγορα από τα συνθετικά τους. Τεχνικά, τα συνθετικά αρώματα θα διαρκέσουν περισσότερο, καθώς είναι χημικά πιο σταθερά σε σύγκριση με ένα φυσικό αιθέριο έλαιο.

Τι κάνει ένα άρωμα μαλλιών διαφορετικό από ένα παραδοσιακό άρωμα;

Τα αρώματα μαλλιών χρησιμοποιούν συνήθως πολύ λιγότερο αλκοόλ – μερικές φορές καθόλου αλκοόλ – καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για άτομα με ευαισθησία στο δέρμα ή ξηρά μαλλιά.

Είναι καλή ιδέα να ψεκάζετε τα ρούχα σας;

Εάν ιδρώνετε πολύ, τα φυσικά έλαια στο δέρμα σας μπορούν να αλλάξουν το άρωμά σας. Και αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα με τάση για έκζεμα, ορισμένα αρώματα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάστασή σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι λογικό να ψεκάζετε τα ρούχα σας. Ωστόσο, το άρωμα δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε υφάσματα όπως το νάιλον ή ο πολυεστέρας, καθώς αυτά τα υλικά δεν κρατούν καλά το άρωμα. Να έχετε επίσης κατά νου ότι ορισμένα υλικά, όπως το μετάξι, μπορεί να λερωθούν. Βεβαιωθείτε ότι προσέχετε πολύ τι έχετε ψεκάσει στα ρούχα σας στο παρελθόν, καθώς το ύφασμα τείνει να συγκρατεί τα υπολείμματα του αρώματος και δεν θέλετε να το παρακάνετε.

Με πληροφορίες από το Instyle.

[mc4wp_form id="278"]