Τα βιολογικά προϊόντα παράγονται σύμφωνα με μια συγκεκριμένη, επίσημα αναγνωρισμένη, μέθοδο καλλιέργειας. Αυτό σημαίνει ότι ωριμάζουν χωρίς την χρήση συμβατικών μικροβιοκτόνων, τεχνητών λιπασμάτων (ζιζανιοκτόνα, παρασιτοκτόνα), ανθρώπινων αποβλήτων ή ακαθαρσιών υπονόμων. Τα βιολογικά προϊόντα έχουν παραχθεί χωρίς την χρήση ιονίζουσας ακτινοβολίας και πρόσθετων τροφίμων. Για τα ζώα, «βιολογικό» σημαίνει ότι έχουν μεγαλώσει δίχως την σύνηθη χρήση αντιβιοτικών και ορμονών ανάπτυξης. Στις περισσότερες χώρες, η οργανική παραγωγή δεν πρέπει να είναι γενετικά τροποποιημένη.

Αν, λοιπόν, θέλετε να είστε σίγουροι για τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνετε, δεν έχετε παρά να επιλέξετε να κάνετε τις εβδομαδιαίες σας αγορές στις βιολογικές λαϊκές αγορές, που φιλοξενούνται σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Τι προσφέρουν στον οργανισμό μας τα βιολογικά προϊόντα

Δεν περιέχουν επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον χημικές ουσίες, όπως ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα ή χημικά λιπάσματα.

Περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας.

Έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά στοιχεία να βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εδώδιμα μέρη των φυτών.

Είναι λιγότερο επεξεργασμένα και συνεπώς πιο αγνά. Η ακτινοβόληση καθώς και άλλες διεργασίες, δεν επιτρέπονται
Δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Στη βιολογική γεωργία δεν επιτρέπεται η χρήση συστατικών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Έχουν λιγότερα πρόσθετα. Καθώς πολλά πρόσθετα που είναι επικίνδυνα για την υγεία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στα βιολογικά προϊόντα.

Έχουν λιγότερα αντιβιοτικά (τρόφιμα ζωικής προέλευσης). Τα ζώα βιολογικής εκτροφής, αναπτύσσονται σε συνθήκες που έχουν στόχο να μεγιστοποιήσουν την υγεία και την ευημερία των ζώων μέσω της διατήρησης υψηλής ποιότητας και ισορροπημένης διατροφής, καθώς και ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Πού βρίσκουμε τις λαϊκές με τα βιολογικά προϊόντα

Δευτέρα

Κηφισιά

Κάθε Δευτέρα, επισκεφθείτε για φρέσκα ελληνικά πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στην Κηφισιά. Αποτελεί τη μεγαλύτερη Αγορά Βιοκαλλιεργητών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Φιλοξενεί περίπου 100 βιοκαλλιεργητές από την οδό Κ. Καραμανλή έως το τέλος της οδού Κοκκιναρά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παναγιάς Ελευθερώτριας, στην Πολιτεία.

Ωράριο Λειτουργίας: Θερ:16.00-19.30, Χειμ:14.00-17.30
Κοκκιναρά 25

Ν. Σμύρνη

Κάθε Δευτέρα, επισκεφθείτε για βιολογικά προϊόντα τους παραγωγούς την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στη Νέα Σμύρνη. Φιλοξενεί περίπου 30 βιοκαλλιεργητές στον παράδρομο της Λ. Συγγρού 221 έξω από το Ιωσηφόγλειο ίδρυμα.

Ωράριο Λειτουργίας: 14:00-17:30, όλο το χρόνο.
Λ. Συγγρού 227

Περιστέρι

Η Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Περιστέρι φιλοξενεί περίπου 15 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Πάρου και Δημοσθένους ,δίπλα από την παιδική χαρά.

Ωράριο Λειτουργίας: Θερ: 16.30-19.30, Χειμ: 14.30-17.30
Πάρου & Δημοσθένους

Χαϊδάρι

Η Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Χαϊδάρι φιλοξενεί περίπου 10 βιοκαλλιεργητές στην οδό Φιλοπάππου, όπισθεν του νέου Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Ωράριο Λειτουργίας: 14:00-18:00, όλο τον χρόνο
Λ. Αθηνών,όπισθεν νέου Δημαρχείου

Τρίτη

Ν. Ηράκλειο

Κάθε Τρίτη, επισκεφθείτε την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Νέο Ηράκλειο. Φιλοξενεί περίπου 65 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Ελ. Βενιζέλου, όπισθεν του Κινηματογράφου «Τρία Αστέρια».

Ωράριο Λειτουργίας: Θερ:16.00-19.30, Χειμ:14.30-17.30
Κουντουριώτου & Ελ. Βενιζέλου

Π. Ψυχικό

Κάθε Τρίτη, επισκεφθείτε την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Παλαιό Ψυχικό. Φιλοξενεί περίπου 70 βιοκαλλιεργητές κάτω από σκιερά πεύκα στην άκρη του Άλσους Ψυχικού, δίπλα στο Αρσάκειο στη συμβολή των οδών Πριγκηπίσσης Ελένης του Νικολάου και Στρατηγού Καλλάρη, έξω από το Δημοτικό γήπεδο Αντισφαιρίσεως Ψυχικού.

Ωράριο Λειτουργίας: 14:00 -18:00, όλο τον χρόνο
Πριγκιπίσσης Ελένης, Πλ. Αρσακείου

Τετάρτη

Ηλιούπολη

Η αγορά της Ηλιούπολης φιλοξενεί περίπου στους 75 βιοκαλλιεργητές και λαμβάνει χώρα στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, εκεί που βρίσκονται τα πολυκλαδικά. Η αγορά εκτείνεται σε όλη την οδό, από τον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης μέχρι και την οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου.

Ωράριο: 16:00 – 19:30
Αλεξάνδρου Παπαναστασίου

Πειραιάς

Κάθε Τετάρτη, επισκεφθείτε την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στον Πειραιά.Φιλοξενεί περίπου 25 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Κλεισόβης και Χατζηκυριακού, δίπλα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Ωράριο Λειτουργίας: 14:00 – 17:30, όλο τον χρόνο
Κλεισόβης & Χατζηκυριακού, (Χατζηκυριάκειο)

Φιλοθέη

Φιλοξενεί περίπου 35 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Στρατηγού Βεντήρη και Αγίας Φιλοθέης.

Ωράριο Λειτουργίας: 14:30 – 18:30 όλο τον χρόνο.
Στρ. Βεντήρη & Αγίας Φιλοθέης

Χαλάνδρι

Κάθε Τετάρτη, επισκεφθείτε για φρέσκα ελληνικά πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Χαλάνδρι. Φιλοξενεί περίπου 25 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Τυμφρηστού και Ιωαννίνων, πάνω στην Πλατεία.

Ωράριο Λειτουργίας: 14:00 – 18:00, όλο το χρόνο
Ιωαννίνων & Τυμφρηστού


Πέμπτη

Γέρακας

Κάθε Πέμπτη, επισκεφθείτε την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Γέρακα. Φιλοξενεί περίπου 70 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Μαυροβουνιώτου, στο μέσο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Ωράριο Λειτουργίας: Θερ: 16.00 – 19.30, Χειμ: 14.30 – 17.30
Εθν. Αντιστάσεως & Μαυροβουνιώτου

Θρακομακεδόνες

Κάθε Πέμπτη, επισκεφθείτε για φρέσκα ελληνικά πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στους Θρακομακεδόνες .Φιλοξενεί περίπου 10 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Ζαφειράκη και Μακεδονομάχων πάνω στην πλατεία Αλμπανέλλα.

Ωράριο Λειτουργίας: 13:30 – 18:30, όλο τον χρόνο
Ζαφειράκη & Μακεδονομάχων Πλ. Αλμπανέλλα

Π. Φάληρο

Η Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Παλαιό Φάληρο φιλοξενεί περίπου 60 βιοκαλλιεργητές ξεκινώντας έξω από το Ρέστειο Κολυμβητήριο έως το ελεύθερο πάρκινγκ του Τάε Κβο Ντο.

Ωράριο Λειτουργίας: 16.00-19.30, Χειμ: 14.30-17.30
Ρέστειο Κολυμβητήριο

Πετρούπολη

Η Αγορά Βιοκαλλιεργητών στην Πετρούπολη φιλοξενεί περίπου 10 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Κρήτης και Δωδεκανήσου στην είσοδο του Βοτανικού Κήπου.

Ωράριο Λειτουργίας: 14:30-17:30, όλο τον χρόνο
Κρήτης & Δωδεκανήσου (Βοτανικός Κήπος)


Παρασκευή

Αγ. Βαρβάρα

Κάθε Παρασκευή, επισκεφθείτε για φρέσκα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στην Αγία Βαρβάρα. Φιλοξενεί περίπου 15 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου και Μεγ.Αλεξάνδρου, στον πεζόδρομο Κουντουριώτου.

Ωράριο Λειτουργίας: 13:30 – 17:30, όλο τον χρόνο
Ελ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου

Καισαριανή

Κάθε Παρασκευή, επισκεφθείτε την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στην Καισαριανή. Φιλοξενεί περίπου 25 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Σολωμονίδου και Φιλαδελφείας, όπισθεν του γηπέδου της Near East.

Ωράριο Λειτουργίας: Θερ:16:00-19:30, Χειμ:14.30-17.30
Άλσος, όπισθεν Νηαρ Ηστ

Ν. Ιωνία

Η Αγορά Βιοκαλλιεργητών στη Νέα Ιωνία φιλοξενεί περίπου 25 βιοκαλλιεργητές στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα από το ΚΕΠ Νέας Ιωνίας.

Ωράριο Λειτουργίας: 13:30-17:30, όλο τον χρόνο
Πατρ. Ιωακείμ 4 (πλησίον ΚΕΠ)

Χολαργός

Κάθε Παρασκευή, επισκεφθείτε την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Χολαργό. Φιλοξενεί περίπου 45 βιοκαλλιεργητές στην οδό Σύρου, δίπλα στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού.

Ωράριο Λειτουργίας: Θερ: 16:00-19:30, Χειμ:14.30-17.30
Σύρου (έναντι δημαρχείου)

Σάββατο

Βούλα

Κάθε Σάββατο, ψωνίστε στην Αγορά Βιοκαλλιεργητών στη Βούλα. Φιλοξενεί περίπου 50 βιοκαλλιεργητές στην οδό Νηρέως ( στο ύψος μεταξύ των οδών Ήρας και Διός).

Ωράριο Λειτουργίας: 09:00-14:00, όλο τον χρόνο
Ηρας & Νηρέως Θερ-Χειμ: 09.00-14.00

Ελευσίνα

Κάθε Σάββατο, επισκεφθείτε την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στην Ελευσίνα. Φιλοξενεί περίπου 15 βιοκαλλιεργητές στην συμβολή των οδών Ιωάννου Αγαθού και Δήμητρος, όπισθεν του Δημαρχείου Ελευσίνας.

Ωράριο Λειτουργίας: 09:00-14:00, όλο τον χρόνο
Ιωάννου Αγάθου, όπισθεν Δημαρχείου

Ίλιον

Η Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Ίλιον φιλοξενεί περίπου 70 βιοκαλλιεργητές στην Λ. Δημοκρατίας, στην είσοδο του Escape Center στο Πάρκου «Α. Τρίτση».

Ωράριο Λειτουργίας: 09:00-14:00, όλο τον χρόνο
Λ. Δημοκρατίας, Πάρκο Τρίτση

Κυριακή

Κάθε Κυριακή, την Αγορά Βιοκαλλιεργητών στο Πόρτο Ράφτη, που φιλοξενεί περίπου 15 βιοκαλλιεργητές στη συμβολή των οδών Λεωφ. Γ. Γρέγου και Μυρρινούντος.

Ωράριο Λειτουργίας: 09:00-14:00, όλο το χρόνο
Γρέγου & Μυρρινούντος

[mc4wp_form id="278"]