Ψάχνοντας, άναρχα, κάποια στιγμή στο youtube, έκανα κλικ σε ένα βίντεο με τίτλο «δε βάφομαι πολύ γιατί με αγριεύει». Δημιουργός του η Make up artist, Body Painter, Εκπαιδεύτρια Body Painting και Youtuber Κλαίρη Δημοπούλου. Μ’ ενδιέφερε το θέμα.

Είναι φορές που έχω νιώσει κι εγώ ότι με λίγη παραπάνω σκιά, ας πούμε, το μάτι μου γίνεται κάπως υπερφυσικό, ή ότι μια πούδρα για λάμψη είναι ικανή να προκαλέσει ακόμη και… «τύφλωση». Πείστηκα και σε δεύτερο επίπεδο θέλησα να μάθω κάποια παραπάνω πράγματα για την Κλαίρη Δημοπούλου, γιατί έχει στυλ, μιλάει ωραία, και ναι, μοιράζεται πράγματα, με τα οποία μπορείς άνετα να ταυτιστείς. Αναφέρεται στην ομορφιά που μπορεί να δημιουργείται συνεχώς, όχι σε κάτι προκατασκευασμένο, σε θυσίες και απώλειες, σε «πρέπει» και κοινοτοπίες.

«Σπούδασα γαλλική φιλολογία, αλλά δε μου άρεσε καθόλου. Για να την παλέψω, για να εκτονωθώ, βαφόμουν στο σπίτι μου. Επί δύο χρόνια, το αποτέλεσμα του μακιγιάζ, που έκανα στον εαυτό μου, το έβγαζα φωτογραφία και το ανέβαζα στο facebook. Αντιδρούσαν το πολύ 4- 5 άνθρωποι. Ύστερα, είπα, δεν καταγράφω τα υλικά και την διαδικασία; Κάπως έτσι ξεκίνησα με το αγγλόφωνο κανάλι το 2015, ενώ το ελληνόφωνο το ξεκίνησα το 2018», αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Mad for fashion.

Ξεκίνησε, λοιπόν, το 2015, φτιάχνοντας βίντεο δημιουργικού μακιγιάζ στο αγγλόφωνο κανάλι της, σε μία περίοδο που το μακιγιάζ, ιδιαίτερα το δημιουργικό μακιγιάζ και το body painting δεν είχαν μεγάλη απήχηση στον κόσμο του youtube και ειδικά στην ελληνική κοινότητά του. «Εκτιμώ και το μακιγιάζ και το body painting γιατί και τα δύο τα θεωρώ μεταμφίεση. Από μικρή, έδινα βάση στο σχέδιο. Αρχικά, σχεδίαζα στο σώμα και μετά το πήγα στο φορέσιμο, πελατειακό μακιγιάζ. Το body painting, λοιπόν, ήταν η αρχή και μετά όλο αυτό μεταφράστηκε στον καλλωπισμό», λέει.

Παρόλο που είναι αυτοδίδακτη στον τομέα του Makeup, αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να ασχολείται επαγγελματικά τόσο με το μακιγιάζ (διδασκαλία, παρουσιάσεις, φωτογραφίσεις, επιδείξεις μόδας, δημιουργικά projects κ.α.), όσο και με το youtube, αφού το κανάλι της σήμερα μετρά πάνω από 188.000 συνδρομητές. «Το 2015, με κάλεσαν από το London Make Up Institute της Θεσσαλονίκης, μια σχολή μακιγιάζ αρκετά πρωτοποριακή. Ως αυτοδίδακτη δεν ήξερα, δεν ήμουν σίγουρη, πώς να αποδομήσω το κάθε βήμα κι έτσι έμαθα κι εγώ μέσα από όλο αυτό. Οπότε άρχισα να διδάσκω το 2015, μετά μετακόμισα στο Λονδίνο και ξεκίνησα να δουλεύω σε τρεις σχολές παράλληλα. Το London school of makeup ήταν από τα όνειρα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνονταν πραγματικότητα. Όταν ήμουν μικρή και σκεφτόμουν να σπουδάσω μακιγιάζ ήταν από τις σχολές που ήθελα πολύ να παρακολουθήσω μαθήματά τους».

Την ακούω πολύ συχνά. Έχει άποψη. Λέει και αρκετές φορές τη λέξη «εκκαθάριση» και μ’ αρέσει. Η δουλειά της δημοσιεύεται, κατά καιρούς, σε πολύ μεγάλα περιοδικά, εδώ και στο εξωτερικό. Η ίδια σχετικά με αυτό λέει ότι αποφεύγει να αξιολογεί εκ των προτέρων τον εαυτό της και ότι πολλά γίνονται τυχαία.

Συμπέρασμα: η επιμονή, τα όνειρα, οι στόχοι, η αγάπη. Πάνω απ’ όλα η αγάπη.

*Την Κλαίρη Δημοπούλου μπορείτε να την ακολουθήσετε στα social media και στο κανάλι της στο youtube

[mc4wp_form id="278"]