Αγαπάτε τον ήλιο, τα σανδάλια, τα ολόσωμα μαγιό, το boho στυλ στην παραλία και ανυπομονείτε να πάτε διακοπές στο νησί; Τι γίνεται όμως με το μακιγιάζ; Μπορούμε να βαφόμαστε και στην παραλία αν θέλουμε; Το νερό μπορεί να κάνει τη μάσκαρά να τρέχει και η ζέστη μπορεί να κάνει το foundation να μουτζουρωθεί και να χαλάσει. Αλλά έχουμε καλά νέα: υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας λαμπερό όση ζέστη και να κάνει.

Αν το μακιγιάζ στην παραλία σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, τότε προχωρήστε! Σημασία έχει πάντα να το κάνετε για εσάς. Απλά να ξέρετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες ατυχίες στο μακιγιάζ λόγω ζέστης που μπορεί να μην συμβαίνουν συνήθως όταν φοράτε τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς. Θα ξεκινήσουμε λέγοντας πως στην παραλία πρέπει να απλοποιήσουμε το μακιγιάζ μας.

Είτε προτιμάτε μια απλή εμφάνιση είτε ένα πλήρες μακιγιάζ, μπορείτε να δείχνετε υπέροχα στην παραλία με αυτές τις εύκολες συμβουλές:

Φοράτε αντηλιακό—Αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας στην παραλία είναι το αντηλιακό. Σκεφτείτε το αντηλιακό ως το primer για την ημέρα της παραλίας. Ενώ το μακιγιάζ σας μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο SPF, η απόλυτη προστασία προέρχεται από την εφαρμογή αντηλιακού με τουλάχιστον SPF 15 κάτω από το μακιγιάζ σας.

Χρησιμοποιήστε ουδέτερη σκιά ματιών—Μείνετε μακριά από τις σκοτεινές ή πολύχρωμες σκιές ματιών και επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν με τους φυσικούς τόνους του δέρματός σας, ειδικά αν σκοπεύετε να κολυμπήσετε. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια παλέτα με βάση την κρέμα αντί για πούδρα για να τη βοηθήσετε να παραμείνει και να αναμειγνύεται με το δέρμα σας.

Αποφύγετε γι’ αυτή τη φορά το foundation—Η ζέστη μπορεί γρήγορα να χαλάσει τη βάση στο πρόσωπό σας και να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται να έχει μια διαφορετική υφή. Για να γλιτώσετε από τη ζέστη, δοκιμάστε ένα έγχρωμο αντηλιακό ή ενυδατική κρέμα με SPF. Bonus: Πατήστε απαλά, μην τρίβετε το foundation σας—ειδικά αν εφαρμόζετε ξανά πάνω από το υπάρχον μακιγιάζ. Αυτό θα το βοηθήσει να φαίνεται καθαρό και να συνδυάζεται με το υπάρχον μακιγιάζ σας αντί να φαίνεται να έχει αυτή την περίεργη υφή που λέγαμε πριν.

Παραλείψτε το κραγιόν και το gloss—Το κολλώδες μακιγιάζ στα χείλη μπορεί γρήγορα να γίνει ακατάστατο. Φανταστείτε να φυσάει και να κολλήσει άμμος πάνω τους! Αντ’ αυτού, δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα χειλιών με χρώμα και μια που περιλαμβάνει SPF για να προστατεύεστε ταυτόχρονα.

Φωτίστε το beach makeup look σας με bronzer ή ρουζ—Για να ολοκληρώσετε την καλοκαιρινή σας εμφάνιση, απλώστε λίγο bronzer στους κροτάφους σας και ακόμη και λίγο ρουζ στα ζυγωματικά σας. Αυτό το δίδυμο μπορεί να σας δώσει μια στιγμιαία ηλιόλουστη λάμψη!

Απολαύστε την παραλία και τον ήλιο, διατηρώντας πάντα τη λάμψη σας. Καλές βουτιές!

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[mc4wp_form id="278"]