«Τι μπορεί να μου προφέρει μια κρέμα ματιών; Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να χρησιμοποιήσω». Φανταζόμαστε πως κι εσύ έχεις τις ίδιες ή παρόμοιες απορίες. Άλλωστε τι παραπάνω προσφέρει μια κρέμα ματιών από μια ενυδατική κρέμα;

Η απάντηση είναι: Προσφέρει πολλά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ενυδατικής κρέμας προσώπου και της κρέμας ματιών;

Μια ενυδατική κρέμα προορίζεται για να διατηρήσει ή και να αυξήσει την ενυδάτωση του δέρματος ώστε να διατηρηθεί υγιές, σφριγηλό και φρέσκο. Με αυτή την λογική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στο σώμα. Λάθος. Σε αντίθεση με μια απλή ενυδατική προσώπου, η κρέμα ματιών έχει σχεδιαστεί ειδικά για να χρησιμοποιείται στην περιοχή των ματιών. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πιο λεπτό κι εύθραυστο από το υπόλοιπο πρόσωπο, οπότε χρειάζεται και ειδική περιποίηση. Επίσης, σε αυτή την περιοχή, δεν υπάρχουν σμηγματογόνοι πόροι ώστε να ρυθμίζουν τη λιπαρότητα. Γι’ αυτό είναι συνήθως το πρώτο μέρος που «σπάει» και κάνουν την εμφάνιση τους ενοχλητικές λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Ένας ακόμη λόγος που πρέπει να αποφεύγεται η χρήση μιας οποιασδήποτε ενυδατικής κάτω από τα μάτια είναι γιατί οι συγκεντρώσεις των συστατικών στις ενυδατικές κρέμες είναι μεγαλύτερες από τις επιτρεπτές για την περιοχή των ματιών. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ανεπιθύμητων ερεθισμών κι αλλεργικών -ίσως- αντιδράσεων.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσω να χρησιμοποιώ κρέμα ματιών;

Μπορείς να αρχίσεις να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών ανά πάσα στιγμή. Ναι, ακόμα κι αν δεν έφτασες τα πρώτα -άντα, ακόμα κι αν οι ρυτίδες δεν έκαναν ακόμα την εμφάνισή τους. Κρατώντας ενυδατωμένη την περιοχή κάτω από τα μάτια κρατάς μακριά τη γήρανση, καθώς η απώλεια υγρασίας και η μη επαρκής ενυδάτωση είναι από τους Νο1 παράγοντες γήρανσης. Επίσης, μια κρέμα ματιών δεν στοχεύει μόνο στην αντιγήρανση. Σε πιο νεαρή ηλικία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ματιών για μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων στα μάτια.

Μετέπειτα, μεγαλώνοντας και καθώς αλλάζουν οι ανάγκες τις επιδερμίδας σου, επιβάλλεται να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς μια επανορθωτική, πιο πλούσια κρέμα ματιών με αντιγηραντική δράση.
Στην αγορά, μπορείς να βρεις την κατάλληλη κρέμα ματιών ανάλογα με την ηλικία σου. Και έχε υπόψη ότι όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς μια κρέμα ματιών κι όσο πιο συνεπής είσαι στη χρήση της, τόσο θα σε ευγνωμονεί το νεανικό σου βλέμμα μακροπρόθεσμα.

Πώς εφαρμόζω την κρέμα ματιών;

Παρά το όνομά της, η κρέμα ματιών δεν πρέπει να εφαρμόζεται πολύ κοντά στα μάτια, όπως και στο κινητό επάνω μέρος του ματιού ή ακριβώς κάτω από τα βλέφαρα. Η σωστή ποσότητα είναι περίπου όσο ένα μπιζέλι. Ξεκίνησε την εφαρμογή από την εσωτερική κόγχη του ματιού προς τα έξω και με τον ίδιο τρόπο στην πάνω κόγχη του ματιού. Εφάρμοσέ την κάνοντας μικρά χτυπηματάκια με τα δάχτυλά σου. Τα χτυπηματάκια κάνουν ελαφρύ μασάζ κι έτσι τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και μειώνουν τα πρηξίματα.

Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποίησε κάποιο roller για αποτελεσματικότερη απορρόφηση των συστατικών.

Ποια συστατικά πρέπει να ψάξω σε μια κρέμα ματιών;

Εδώ η απάντηση ποικίλει ανάλογα με το τι ζητάς από την κρέμα ματιών σου. Έτσι, υαλουρονικό οξύ, ceramides και βιταμίνη Ε ενυδατώνουν και φρεσκάρουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, ενώ η καφεΐνη μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Αν πάλι στόχος σου είναι η καταπολέμηση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, τότε σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσεις κρέμες που περιέχουν ρετινοειδή ή πεπτίδια. Αναζήτησε την κρέμα ματιών που ο συνδυασμός των συστατικών της θα ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σου. Τέλος, δημιούργησε μικρές καλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα ξεκούραστο βλέμμα αλλά και υγιή επιδερμίδα.Φρόντισε να είσαι συνεπής στη χρήση της κρέμας ματιών σου πρωί και βράδυ.

Φρόντισε να είσαι συνεπής στη χρήση της κρέμας ματιών σου πρωί και βράδυ.
Να κοιμάσαι τουλάχιστον ένα 8ωρο ώστε η επιδερμίδα σου να αναπλάθεται και να ξεκουράζεται.
Να πίνεις αρκετό να νερό ώστε να ενυδατώνεται ο οργανισμός σου και εννοείται και το δέρμα σου.

Εάν δε σε πείσαμε σχετικά με το αν πρέπει να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών ή όχι, έχουμε και κάτι τελευταίο: Δοκίμασε και όχι μόνο δεν θα χάσεις, αλλά πιθανότατα θα ενθουσιαστείς με το πόσο ζωντανό και αναζωογονημένο θα είναι το βλέμμα σου.

Πηγή: Anaplasis

[mc4wp_form id="278"]