Το να καθαρίζετε τα λίπη στο παράθυρο του φούρνου σας είναι συχνά μια μικρή ταλαιπωρία. Υπάρχουν μερικές ιδέες για το πώς να γλιτώσετε από αυτούς τους επίμονους λεκέδες. Εμείς δοκιμάσαμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά συστατικά όπως μαγειρική σόδα και ξύδι ή δοκιμάσαμε να τρίψουμε με σύρμα και κάποιο καθαριστικό του εμπορίου. Είδαμε σίγουρα αποτέλεσμα, καθώς και οι δύο μέθοδοι λειτούργησαν αρκετά καλά. Ωστόσο ανακαλύψαμε ότι μερικοί άνθρωποι στο Tik Tok ορκίζονται ότι το καλύτερο κόλπο είναι η χρήση δισκίου πλυντηρίου πιάτων. Για να δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το έξυπνο hack!

Θα χρειαστείτε ένα δισκίο πλυντηρίου πιάτων (ή δύο) και ένα μπολ με ζεστό νερό για να καθαρίσετε την πόρτα του φούρνου σας. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εταιρεία να επιλέξετε, απλά θυμηθείτε να αγοράσετε τα δισκία συμπιεσμένης σκόνης, όπως αυτά λέγονται.

Βυθίστε το δισκίο στο ζεστό νερό. Κρατήστε το αρκετή ώρα για να απορροφήσει λίγο νερό, αλλά όχι τόση ώστε να αρχίσει να θρυμματίζεται. Στη συνέχεια, απλώς χρησιμοποιήστε το δισκίο για τρίψιμο – δεν χρειάζεται ούτε σφουγγάρι! Τοποθετήστε το δισκίο επίπεδο και χρησιμοποιήστε την παλάμη σας για να μετακινήσετε το δισκίο με κυκλικές κινήσεις και να τρίψετε τους λεκέδες. Φυσικά φορέστε τα γάντια σας. Βυθίστε ξανά το δισκίο εάν αρχίσει να στεγνώνει. Λειτουργεί καλά στο γυαλί και είναι επίσης αποτελεσματικό στο περιβάλλον μεταλλικό μέρος της πόρτας του φούρνου (αλλά ίσως χρειαστεί να ασκήσετε λίγο περισσότερη πίεση). Όταν τελειώσετε, σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα υγρό πανί.

Γιατί λειτουργεί αυτή η μέθοδος; Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων είναι κατασκευασμένες από συμπυκνωμένο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων και υπόσχονται να εξαφανίσουν το σκληρό λίπος και να αφήσουν τα πιάτα σας λαμπερά. Είναι λογικό λοιπόν ότι αυτά τα ισχυρά καθαριστικά λειτουργούν και σε λίπη φούρνου και λεκέδες τροφίμων! Ειδικά επειδή τα δισκία υπόσχονται να αφαιρέσουν τα ψημένα τρόφιμα και οι λεκέδες στο φούρνο είναι σίγουρα ψημένοι. Επιπλέον, τα δισκία σκληρής σκόνης έχουν λειαντική επιφάνεια που βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των κολλημένων λεκέδων, αλλά είναι αρκετά απαλή ώστε να μην γρατσουνίσει το γυαλί του φούρνου σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

[mc4wp_form id="278"]