Τo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία παρουσιάζει το νέο επετειακό μενού “Always Grand|150 Years of Flavors”, με αφορμή τα 150 χρόνια αφοσίωσης και πρωτοπορίας στη γαστρονομία, που υπογράφει ο δύο φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef Αστέριος Κουστούδης.

Έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2024, οι λάτρεις του καλού φαγητού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι στο Winter Garden City Lounge του εμβληματικού Ξενοδοχείου, εμπνευσμένο από την αστική κουλτούρα της παλιάς Αθήνας.

blank

Αναβιώνοντας συνταγές από τα μέσα του 20ού αιώνα, το μενού αναδεικνύει τη γαστρονομική κληρονομιά του εμβληματικού Ξενοδοχείου, με πιάτα που πρωταγωνίστησαν σε ιστορικά δείπνα κατά τα 150 Χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του. Από την αυθεντική αθηναϊκή σαλάτα, σύμβολο της αστικής κουζίνας της δεκαετίας του 1970 και το εντυπωσιακό σιντριβάνι από γαρίδες cocktail ως τα διάσημα ‘Vol-au-Vent’, που συνδυάζουν την ελαφρότητα και φινέτσα της γαλλικής κουζίνας, τα πιάτα ξυπνούν μνήμες μιας άλλης εποχής. Φόρο τιμής στην ελληνική παράδοση έρχονται να αποδώσουν οι λαχανοντολμάδες, ενώ επιδόρπια, όπως η νουγκατίνα, που ταξίδεψε από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αυλές στα αθηναϊκά σαλόνια, ολοκληρώνουν το απαράμιλλο ταξίδι του χθες στο σήμερα, γοητεύοντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

blank

Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το επετειακό afternoon tea, το οποίο έχει επιμεληθεί με μαεστρία ο ταλαντούχος Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας, προσδίδοντας μια νοσταλγική νότα αυθεντικής αθηναϊκής αίγλης.

Ανακαλύψτε το επετειακό μενού “Always Grand|150 Years of Flavors”, ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων, που ενώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, μέσα από πιάτα, που έχουν αφήσει εποχή και παραμένουν κλασικά και αγαπημένα.

Πηγή: Marie claire

[mc4wp_form id="278"]