Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο και την Πεντέλη συνεχίζουν τις τακτικές δράσεις τους για το κοινό και τις εμπλουτίζουν με νέες για την περίοδο του καλοκαιριού, οι οποίες αφορούν σε βραδινές παρατηρήσεις στον αττικό ουρανό και ουρανογραφία, πρωινές ηλιακές παρατηρήσεις, διαδραστικά παιχνίδια, escape games, παρουσιάσεις σε ψηφιακό φορητό πλανητάριο, εκδηλώσεις τέχνης, θεματικές ομιλίες.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις των Κέντρων Επισκεπτών Θησείου και Πεντέλης του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ
για τις ερχόμενες εβδομάδες του καλοκαιριού του 2024 συνοψίζονται στις παρακάτω:

Κέντρο επισκεπτών Θησείου

Τακτικές βραδινές επισκέψεις

Βραδιές κοινού πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 για το ελληνόφωνο κοινό και στις 22:00 για το αγγλόφωνο.

Πρωινές παρατηρήσεις του Ηλίου

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 21:00 έως τις 25/07/2024 πραγματοποιείται ηλιακή παρατήρηση με ειδικό φορητό τηλεσκόπιο και επίσκεψη στο μουσείο Γεωαστροφυσικής στο λόφο των Νυμφών στο Θησείο.

«Ο Θησαυρός του Γαλαξία»
Ένα Escape Game στους κήπους του Αστεροσκοπείου στο Θησείο κάθε Τετάρτη και Παρασκευή πρωί στις 09:30. Μέσω του παιχνιδιού, μαθαίνουμε για τους πλανήτες, τα αστέρια και τους αστερισμούς κι άλλα αστρονομικά αντικείμενα. Πρόκειται για ένα κυνήγι θησαυρού σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών, ενώ απαιτεί τη συνοδεία ενός γονέα.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
Οι ημερομηνίες των καλλιτεχνικών παραστάσεων που συνδυάζονται και με την αστρονομία ανακοινώνονται κάθε φορά στην ιστοσελίδα των Κέντρων στο fb.

Κέντρο επισκεπτών Πεντέλης

Τριήμερο εκδηλώσεων 12, 13 & 14 Ιουλίου

Ένα τριήμερο δράσεων που αφορά σε μικρούς και μεγάλους και περιλαμβάνει:

– Ηλιακή παρατήρηση με ειδικό τηλεσκόπιο (μέχρι τη δύση του Ήλιου)
– Παρατήρηση της Σελήνης με το ιστορικό τηλεσκόπιο NEWALL στο αστεροσκοπείο της Πεντέλης
– Προβολή ταινίας αστρονομικού περιεχομένου στον ειδικό θόλο του Φορητού Ψηφιακού Πλανηταρίου On-the-Go
– Αστροπαρατήρηση του καλοκαιρινού νυχτερινού ουρανού με φορητά τηλεσκόπια της Ελληνικής Ερασιτεχνικής Αστρονομικής Ένωσης.

Πρωινές παρατηρήσεις του Ηλίου

Οι επόμενες παρατηρήσεις με ηλιακό τηλεσκόπιο στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης θα πραγματοποιηθούν: 19/7, 24/7, 26/7, 31/7 & 2/8.

Πληροφορίες

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα στο fb: https://www.facebook.com/visitorcenters

Εισιτήρια και κρατήσεις θέσεων για τις δράσεις πραγματοποιούνται από την ιστοσελίδα: https://tickets.astro.noa.gr

[mc4wp_form id="278"]