Κάθε Κυριακή, περιμένω τις ρήσεις του Alejandro Jodorowsky. Στα 95 του χρόνια, μπορεί και είναι παρών στα κοινωνικά δίκτυα, για να μοιράζεται με όλο τον κόσμο σκέψεις κυριακάτικες, σκέψεις δηλαδή που ξεκουράζουν την ψυχή. Ο Jodorowsky είναι σχεδόν τα πάντα. Και οι ταινίες του είναι σχεδόν τα πάντα. Τον ακολουθώ πιστά, μήπως και βρεθώ στο Παρίσι κάποτε και τον συναντήσω σε μια από τις παρουσιάσεις του στα βιβλιοπωλεία του κέντρου, συντροφιά πάντα με την αγαπημένη του.

Ο Jodorowsky έχει μάθει να ζει και να πιστεύει σε αυτά που ζει. Κι έχει μάθει να μοιράζεται αυτή την πίστη μαζί μας, μέσα από την τέχνη του και τις αγαπημένες του ασχολίες. Τα λόγια του, πυκνά, σημαίνουν για τον καθένα από εμάς κάτι διαφορετικό, δικό μας διαφορετικό. Αυτά που λέει, θυμίζουν ένα είδος διαλογισμού. Μοιράζονται, δηλαδή, τις ίδιες ευεργετικές ικανότητες με τη μέθοδο του διαλογισμού, μας αδειάζουν και μας γεμίζουν την ίδια στιγμή. Σήμερα, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία να πιάνει το πόδι της αγαπημένης του, η ανάρτησή του είναι ακόμα πιο ζεστή.

Με τα δικά του λόγια, λοιπόν:

Σήμερα, αυτή την Κυριακή της ανάπαυσης, επιτρέψτε μου να σας στείλω μερικές απλές σκέψεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε ευτυχισμένοι για μια μεγάλη ζωή.

1. Μην σκέφτεσαι να πέσεις, σκέψου να τελειοποιήσεις την ισορροπία σου. Μην μετράτε χρόνο, μετρήστε τις θετικές σας μεταμορφώσεις.

2. Σε αυτό το σύμπαν, απολύτως τα πάντα υπόκεινται σε αλλαγές. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλα τα πράγματα αλλάζουν αλλά είναι αιώνια. Κι εσύ θα αλλάξεις, είσαι αιώνιος.

3. Ας απελευθερωθούμε από το τεχνητό εγώ για να τοποθετηθούμε στον αυθεντικό μας εαυτό. Κάθε επιτυχία γεννιέται κάτω από μια σκιά.

4. Εάν η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στις ψευδαισθήσεις μας, οι ψευδαισθήσεις είναι αυτές που προχωρούν άσχημα. Αυτό που αφήνουμε στην επιφάνεια του νερού είναι μόνο η αντανάκλαση των χεριών μας που διαλύονται στην αντανάκλαση του φεγγαριού.

5. Τα περισσότερα από τα συναισθήματά μας δεν είναι αντιδράσεις αλλά μια διανοητική ερμηνεία του αληθινού.

6. Όλοι πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ ολοκληρωμένοι χωρίς να συνειδητοποιούμε την επιρροή που έχουν πάνω μας οι άνθρωποι γύρω μας. Πόσο τρομερή είναι η μοναξιά! Όσοι πνίγονται προσκολλώνται ακόμη και σε έναν καρχαρία.

7. Το να μην πιστεύεις στον Θεό είναι μια πίστη παρόμοια με την πίστη στον Θεό. Άθεος είναι άνθρωπος με μεγάλη πίστη, με όλη του την ψυχή πιστεύει ότι δεν πιστεύει.

Λίγα λόγια για τον ίδιο:

Χιλιανός, που πια ζει στο Παρίσι, σκηνοθετεί, γράφει σενάρια, κόμικς, μουσική, έχει υπάρξει μίμος, διαβάζει τα Ταρώ, θεραπεύει μέσω της τέχνης, αναζητεί με μανία τη νεότητα, συγκατοικεί με την άνθρωπό του, τις γάτες, τα βιβλία του, και πιστά κάθε Κυριακή, την αγαπημένη του μέρα του τίποτα, μοιράζεται μαζί μας λόγια της ψυχής του.

[mc4wp_form id="278"]