Μια έκθεση αφιερωμένη στη γυναικεία δημιουργία και έκφραση με διεθνείς συμμετοχές

Το project αφορά στην παρουσίαση εικαστικής ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης με την συμμετοχή γυναικών καλλιτεχνών από διαφορετικές εθνικότητες, που διερευνά την θηλυκότητα και τις διάφορες εκφάνσεις της.

Η υλοποίηση του Project γίνεται από τους επιμελητές της καλλιτεχνικής ομάδας Axionart σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακής Κουλτούρας. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ECI(European Communication Institute), και υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Επίκεντρο η θηλυκότητα και πως αυτή βιώνεται, και εκφράζεται καλλιτεχνικά μέσα από σύμβολα και τους ρόλους της, σε ένα σύγχρονο και γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο με αρχαίες καταβολές.

Γυναίκες από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, προσεγγίζουν το θέμα, με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, εγκαταστάσεις video, ερευνούν τις στερεοτυπικές επιτελέσεις του φύλου που αφορούν την θηλυκότητα. Επιχειρούν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ελευθερίας σε σχέση με την ταυτότητα, τη σεξουαλικότητα, την πολιτική και την ιστορία, διερευνούν τη συμβολοποίηση της γυναίκας όπως αυτή προκύπτει από τους διάφορους ρόλους της. Με κριτική διάθεση, χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης «What about Eve?» καλούνται να αποτυπώσουν μέσα από τα έργα τους, τη γυναικεία μορφή, και υπόσταση στις πολλαπλές μορφές και προσλήψεις, ανοίγοντας διαλόγους γύρω από κοινωνικά ζητήματα και στερεότυπα, προτείνοντας τη δύναμη της θηλυκότητας.

Η φιλοδοξία της ομάδας είναι να παρουσιάσει μια ευρεία οπτική στη σύγχρονη δημιουργία των γυναικών καλλιτεχνών, θέτοντας ερωτήματα αλλά και προκαλώντας το θεατή να συμμετάσχει σε αναγνώσεις και σκέψεις γύρω από την γυναικεία δυναμική, στην κοινωνία και στην τέχνη.

Η έκθεση έχει διεθνή χαρακτήρα και την καλλιτεχνική τους άποψη θα μοιραστούν μαζί μας γυναίκες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Κύπρο, τη Λετονία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, την Εσθονία, τη Γερμανία και τη Σιγκαπούρη.

Η έκθεση φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Μελίνα και τα εγκαίνια είναι την Τετάρτη στις 3 Ιουλίου στις 7 μ.μ.

Παράλληλες δράσεις

3 Ιουλίου, Τετάρτη, 20:30

Νίκη Ζαχαρή, Καλλιτεχνική Περφορμάνς «Where Do Flowers Go When They Die»

6 Ιουλίου, Σάββατο, 12:00

Ισμήνη Μπονάτσου, Καλλιτεχνική δράση «Οδηγίες για Кόρες»

10 Ιουλίου, Τετάρτη, 17:00

Προβολή ταινίας της Binha Haase «Lamento», Συμμετοχή του Φεστιβάλ Video Art Μηδέν

Διάρκεια έκθεσης 3 με 13 Ιουλίου

Ωράριο: Opening day – Τετάρτη 3/7/2024 19:00 – 22:00 μ.μ.

Τρίτη – Παρασκευή – 11:00 π.μ. – 19:00 μ.μ.

Σάββατο – Κυριακή 11:00 – 15:00 μ.μ.

Δευτέρα κλειστά

[mc4wp_form id="278"]