Εάν έχετε ξοδέψει ατελείωτο χρόνο κάνοντας scrolling στα βάθη του TikTok, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ακούσει ένα ή δύο πράγματα για την τάση περιποίησης του δέρματος με τίτλο «slugging». Μπορεί να μην είναι εύηχος ο όρος, ωστόσο η διαδικασία του slugging μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα για το δέρμα σας. Λοιπόν, τι είναι ακριβώς; Σύμφωνα με δερματολόγους, είναι η εφαρμογή ενός αποφρακτικού όπως η βαζελίνη στο πρόσωπο πριν από τον ύπνο.

Έχετε κάθε δικαίωμα να ανησυχείτε. Ειδικά αν έχετε κάνει πολλά πειράματα από αυτά που έχετε δει στα κοινωνικά δίκτυα για την περιποίηση του δέρματός σας. Μια βαριά ουσία όπως η βαζελίνη δεν θα έφραζε τους πόρους σας; Είναι το slugging ένα επικίνδυνο εγχείρημα εάν είστε επιρρεπείς σε ξεσπάσματα ακμής;

Τι είναι το slugging;

Πιθανότατα δεν έχετε χρησιμοποιήσει βαζελίνη στο πρόσωπό σας από την παιδική σας ηλικία. Η βαζελίνη προτείνεται ως το τελευταίο βήμα της νυχτερινής σας ρουτίνας. Μπορεί να μη σας αρέσει η υφή της, αλλά αυτή κλειδώνει την υγρασία και τα άλλα προϊόντα που έχετε χρησιμοποιήσει κατά την περιποίησή σας. Το slugging προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση και κατακράτηση νερού, αφήνοντας το δέρμα φρέσκο ​​το πρωί. Ο στόχος είναι να διατηρηθεί το νεανικό, σφριγηλό δέρμα και το slugging σίγουρα βοηθά σε αυτό, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε slugging;

Ο πρώτος κανόνας της φροντίδας του δέρματος είναι να γνωρίζετε πάντα την υγεία και τις ανάγκες του. Όσον αφορά λοιπόν τη συχνότητα, είναι καλύτερο να ακούς το δέρμα σου. Εάν έχετε δέρμα που τείνει να είναι ξηρό, μπορεί να ωφεληθείτε από το slugging καθημερινά. Ωστόσο, όσοι έχουν λιπαρό δέρμα θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν λιγότερο συχνά καθώς το slugging μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερα τυχόν ενεργά σπυράκια ή δέρμα με τάση για λιπαρότητα.

Επίσης, οι συνήθειές σας στο slugging μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τον καιρό. Κατά τους ψυχρότερους μήνες, το slugging μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ξηρότητας και του ερεθισμού. Ωστόσο, το δέρμα μας παράγει φυσικά περισσότερη λιπαρότητα όταν αυξάνονται οι θερμοκρασίες, επομένως ίσως είναι καλύτερο να περιορίσουμε το slugging κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ποια είναι τα οφέλη του slugging;

Από όλα τα πλεονεκτήματα, η επιδιόρθωση του φραγμού είναι το πιο σημαντικό. Το slugging είναι ένας πολύ ασφαλής τρόπος για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος και στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας. Το slugging μπορεί επίσης να βοηθήσει τον ορό ή την ενυδατική σας κρέμα να διεισδύσει στο δέρμα πιο αποτελεσματικά. Είναι φθηνό και αποτελεσματικό, βοηθά στην αποκατάσταση της υγρασίας και αφήνει το δέρμα σας απαλό, καλά ενυδατωμένο και λείο.

Μπορεί να φράξει τους πόρους;

Στις περισσότερες ρουτίνες slugging, παίρνετε μια παχιά αλοιφή, η οποία μπορεί να είναι αρκετά τρομακτική για άτομα με λιπαρό δέρμα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι οι τύποι προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Ο περιορισμός εδώ έγκειται στο τι εφαρμόζετε στο δέρμα σας πριν από το αποφρακτικό στρώμα βαζελίνης. Αν είναι κάτι που είναι ορός με βάση το έλαιο μπορεί να καταλήξει να φράξει τους πόρους και να δημιουργήσει ατέλειες.

Ποιοι τύποι δέρματος πρέπει να αποφεύγουν το slugging;

Το slugging είναι μια τάση περιποίησης από την οποία μπορούν να επωφεληθούν πολλοί τύποι δέρματος, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα που η ξηροδερμία είναι εξαιρετικά συχνή. Στην πραγματικότητα, ακόμη και το λιπαρό και επιρρεπές σε ακμή δέρμα (αν είναι ξηρό) μπορεί να ωφεληθεί από το slugging. Ωστόσο, τα άτομα με ενεργά ξεσπάσματα ακμής ή μαύρα στίγματα θα πρέπει πιθανώς να αποφεύγουν αυτή την τεχνική και να επιλέξουν αντ’ αυτού τη θεραπεία με συστατικά που στοχεύουν στην καταπολέμηση της ακμής.

Τι είδους προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν κάνετε slugging;

Αυτή η μέθοδος συνδυάζεται καλύτερα με ενυδατικά προϊόντα που περιέχουν ενυδατικά όπως μέλι ή αλόη βέρα. Το ίδιο το slugging δεν είναι ενυδατικό, καθώς δεν εμποτίζει το δέρμα με υγρασία. Αντίθετα, εμποδίζει τα ενυδατικά προϊόντα που έχετε εφαρμόσει να διαρρεύσουν.

Πώς σφίγγετε σωστά το δέρμα σας;

Τα βήματα είναι απλά: καθαρίζετε, κάνετε απολέπιση, ενυδατώστε με προϊόντα με βάση τα υγραντικά και εφαρμόστε το αποφρακτικό. Αυτά τα βήματα θα πρέπει να γίνουν περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο για να επιτραπεί στα προϊόντα να εισχωρήσουν στο δέρμα. Πριν καλύψετε το δέρμα σας με αποφρακτικό, είναι καλύτερο να προστατέψετε τη μαξιλαροθήκη σας από τη θεραπεία. Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από τη μαξιλαροθήκη σας και σκεφτείτε να κρατήσετε τα μαλλιά σας πιασμένα.

Με πληροφορίες από την αγγλική έκδοση Elle.

[mc4wp_form id="278"]