Το Beans and Hops τείνει να είναι η αγαπημένη μου μπυραρία μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται σε μια απρόσμενη τοποθεσία. Α, κι επειδή προσφέρει όλες τις ελληνικές μικροζυθοποιίες κι έτσι τις έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες. Αλλά και κάποιες ξένες για εσένα που είσαι γνώστης και περίεργος να δοκιμάζεις όλο και περισσότερες.

Κάπου λοιπόν στη Λεωφόρο Ηρακλείου, στο ύψος της Αγίας Λαύρας, θα βρεις μια μπυραρία διαφορετικού στυλ από ότι έχεις συνηθίσει και θα αρχίσεις να έρχεσαι στα Πατήσια για να δοκιμάζεις κάθε φορά και μια ακόμα μπύρα. Οι σερβιτόροι φοβερά διαβασμένοι περί μπύρας, μπορούν να σου προτείνουν και να σε καθοδηγήσουν σύμφωνα με τα γούστα σου . Φεύγοντας μπορείς να πάρεις μαζί σου μια επόμενη μπύρα για δοκιμή, ή τη νέα αγαπημένη σου. Στο Beans and Hops έχω πιει την πρώτη μου γατο-μπύρα (αν είσαι λάτρης της μπύρας, σίγουρα καταλαβαίνεις ποια εννοώ) κι έχω ακούσει πανκ συγκροτήματα που νόμιζα ότι είχα εγκαταλείψει σε μια άκρη του μυαλού μου καιρό πριν. Ναι, η μουσική είναι κυρίως πανκ ή ροκ αλλά συμβαίνει κάτι φοβερό με την ένταση της μουσικής σε αυτό το μαγαζί, την ακούς μόνο αν εσύ το θες, κάθε φορά που το θες. Σε προλαβαίνω για να μη σκεφτείς πως η πανκ είναι μουσική που “φωνάζει” και αυτή δεν είναι μια μπυραρία για να χαλαρώσεις. Αν πάλι είσαι φανατικός ακροατής κι έχεις βαρεθεί μπυραρίες που παίζουν μόνο παλιό, γνωστό κι αγαπημένο πάντα ροκ, έλα, θα το κάνεις στέκι χειμώνα καλοκαίρι κι όχι μόνο για την μπύρα σου. Εκεί στην Ηρακλείου λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις και τον καφέ σου και κυριολεκτώ όταν λέω απολαύσεις. Σου προσφέρει καφέ, που ακόμα κι αν είσαι αυστηρός κριτής επειδή είσαι γνώστης αυτής της κουλτούρας, πραγματικά θα τον ευχαριστηθείς. Θα ξαναέρθεις και θα τον πάρεις αυτή τη φορά στο χέρι, θα κατέβεις περπατώντας την Ηρακλείου θαυμάζοντας τις παλιές μονοκατοικίες των Πατησίων και κάτι μου λέει πως ίσως θα ονειρεύεσαι να μένεις κάπου εκεί, σε μια πολυσύχναστη λεωφόρο που όμως δε σε πνίγει και διατηρεί ακόμα την αίγλη των Πατησίων του παρελθόντος. Με το Beans and Hops στη γειτονιά σου, θα είσαι κάτοικος περιοχής που ξέρει πως να συνδυάζει το παλιό νοσταλγικό, με το νέο μοντέρνο.

Ο κόσμος αυτής της πατησιώτικης μπυραρίας είναι πολύχρωμος και σε αφήνω να το ερμηνεύσεις όπως θα ήθελες εσύ. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο κοινό εδώ, είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, κάτι που μου θυμίζει Λονδίνο, όπου μπορείς να μπεις σε οποιαδήποτε παμπ ακόμα κι αν αυτή είναι μέταλ κι εσύ το μόνο που έχεις να τους ταιριάζει είναι τα μοβ μαλλιά σου. Βλέπω συχνά οικογένειες να συνυπάρχουν με όποιο στυλ φαντάζεσαι ότι θα διάλεγε μια μπυραρία να παίζει πανκ κι η ισορροπία αυτού του κόσμου είναι τόσο ικανοποιητική τη στιγμή που θα ένιωθα πως θα την ήθελα να είναι αυτονόητη κι εδώ κάπως έτσι νιώθω. Βλέπω σκυλιά να βολτάρουν κάπου στα πόδια μας, ζευγάρια σε ραντεβού ή μεγάλες παρέες ατόμων να πηγαινοέρχονται ζητώντας μια ακόμη από εκείνη την καινούργια μπύρα που γεύτηκαν. Ο καιρός ανοίγει, μπορείς να κάτσεις και όρθιος μπροστά από το μαγαζί αν προτιμάς την αίσθηση ενός μπαρ , απολαμβάνοντας το αστικό τοπίο της Αθήνας αλλά και τους ήχους της, σε μια μπυραρία όμως διαφορετική από ό,τι έχεις συνηθίσει.

Σου υποσχέθηκα καφέ σα να πηγαίνεις σε καφεκοπτείο, σερβιτόρους να σε ακούνε και να σου μαθαίνουν νέες μπύρες γιατί κι αυτό είναι μια γνώση και περιβάλλον φιλικό σε όλους και για όλους. Μην ξεχνάς την τοποθεσία, όταν την επισκεφτείς για πρώτη φορά θα καταλάβεις τι εννοώ.

Beans and Hops, Λεωφόρος Ηρακλείου 43, Πατήσια 11141

https://www.instagram.com/beans_and_hops

[mc4wp_form id="278"]