
Τα τελευταία χρόνια, μια τάση στο στυλ έχει κυριαρχήσει στο κόκκινο χαλί πιο ξεκάθαρα από οποιαδήποτε άλλη στην πρόσφατη μνήμη. Το «γυμνό» φόρεμα αποκαλύφθηκε γρήγορα ως ένας σίγουρος τρόπος για τις διασημότητες να τραβήξουν τα βλέμματα και, ως εκ τούτου, απολάμβανε την πλήρη υποστήριξη από πολλούς από αυτούς που ασχολούνται με το σόου.
Αλλά οποιοσδήποτε στυλίστας διασημοτήτων που πηγαίνει στη Νότια Γαλλία και ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα ισχυρά εργαλεία του σιφόν ή της καθαρής δαντέλας θα πρέπει να το ξανασκεφτεί αφού εντοπίστηκε μια τροποποίηση στον ενδυματολογικό κώδικα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών μόλις 24 ώρες πριν από τα εγκαίνια της εκδήλωσης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, «το γυμνό απαγορεύεται στο κόκκινο χαλί, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο του φεστιβάλ». Η απόφαση, η οποία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ολοένα αυξανόμενη τάση των «γυμνών» φορεμάτων, ελήφθη «για λόγους ευπρέπειας», πρόσθεσε.
Είναι δίκαιο να πούμε ότι το φετινό κόκκινο χαλί των Καννών θα είναι πολύ διαφορετικό. Μόλις πέρυσι, το μοντέλο Bella Hadid έφτασε με ένα Saint Laurent στο χρώμα της άμμου, με ένα εντελώς διάφανο τοπ με λαιμόκοψη. Επίσης από τον Saint Laurent ήταν το κοφτερό διαφανές πλεκτό φόρεμα της φωτογράφου Nadia Lee Cohen που φορέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας “The Shrouds”.
Λίγες μέρες αργότερα, η ηθοποιός Vicky Krieps εμφανίστηκε με μια διάφανη τουαλέτα Armani Privé με θέμα το μπουντουάρ. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν κάποιο από αυτά τα φορέματα θα επιτρεπόταν στις φετινές γιορτές, δεδομένου ότι αποκαλύπτουν διαφορετικούς βαθμούς γύμνιας.
Στην πραγματικότητα, τα «γυμνά» φορέματα δεν δημιουργούνται ώστε να εκθέτουν εξίσου μέρη του σώματος. Αντί να παρέχει σαφήνεια και καθοδήγηση σχετικά με τις επιλογές, η προστιθέμενη ρήτρα στον ενδυματολογικό κώδικα των Καννών δυνητικά εγείρει περισσότερα ερωτήματα. Ποιος είναι ο ορισμός τους για το γυμνό; Μια τυπωμένη εικόνα ενός κοστουμιού γενεθλίων, όπως αυτά που βρέθηκαν στα φορέματα του Jean-Paul Gaultier από τη δεκαετία του 1990, θα παραβίαζε τον νέο κώδικα ενδυμασίας; Ή μήπως η γύμνια αντηχεί μόνο σε 3D; Το γυμνό θεωρείται ολιστικά ή μια θηλή που αναβοσβήνει – a la Florence Pugh σε ζεστό ροζ Valentino – κινδυνεύει να μην μπει στο Croisette;
Οι ενημερωμένες οδηγίες — που είναι μία από τις δύο σημαντικές αλλαγές στον ενδυματολογικό κώδικα, μαζί με την απαγόρευση των ρούχων με όγκο (συγγνώμη, Diana Ross) — μπορεί να οφείλονται όχι μόνο στην πανταχού παρουσία τέτοιων φορεμάτων, αλλά στις ακραίες περιπτώσεις που επισκίασαν τα γεγονότα στα οποία φορέθηκαν.
Νωρίτερα φέτος, η Bianca Censori έγινε “talk of the town” όταν φόρεσε ένα κομμάτι ημιδιαφανές δίχτυ στα Grammy μαζί με τον σύζυγό της Ye. Εγκαταλείποντας τα εσώρουχα και αναμφισβήτητα οποιαδήποτε καλλιτεχνική άνθηση, το ντύσιμο φαινόταν να σηματοδοτεί μια νέα εποχή της τάσης – όπου η δύναμη της πρότασης είχε ματαιωθεί από την αμβλεία δύναμη της πρόκλησης σοκ.
Για τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, είναι το είδος της επιδειξιομανίας που θα προτιμούσαν να διατηρήσουν στην παραλία και έξω από το κόκκινο χαλί τους. Μένει να κατανοήσουμε πόσο «γυμνό» θεωρείται αποδεκτό από τις εμφανίσεις που θα απολαύσουμε στο κόκκινο χαλί έως τις 24 Μαΐου.
Πηγή: CNN