Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας, παρουσιάζουν το αφιέρωμα K-Crime, με εννέα νέο – νουάρ ταινίες του σύγχρονου κορεατικού σινεμά.

Το αφιέρωμα, που απευθύνεται στους λάτρεις του νοτιοκορεάτικου crime αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά είδη που γεμίζει τις αίθουσες διεθνώς, θα πραγματοποιηθεί στην ταράτσα της Ταινιοθήκης, τον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς, από 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Εμβληματικές ταινίες με την υπογραφή σκηνοθετών όπως ο Μπονγκ Τζουν-χο και ο Κιμ Κι-ντουκ, και διαμαντάκια – εκπλήξεις, μας συστήνουν μία από τις πιο ακμάζουσες κινηματογραφικές βιομηχανίες σήμερα!

Ταινίες που έγραψαν τη δική τους ιστορία, συνδυάζοντας το whodunit με τη πολυεπίπεδη σκιαγράφηση χαρακτήρων και το αιχμηρό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο: αιματοβαμμένες ιστορίες εκδίκησης και δαιδαλώδη αστυνομικά αινίγματα που εξερευνούν τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής, συνυφαίνοντας τη νουάρ και την ποπ αισθητική.

Αναλυτικές πληροφορίες για το αφιέρωμα και τις ταινίες που θα προβληθούν εδώ.

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από τον κινηματογράφο ή εδώ.

Εισιτήριο: 6€ ανά προβολή | Κάρτα 3 προβολών: 12€

Σημειώνεται πως η κάρτα προβολών είναι διαθέσιμη μόνο από το ταμείο της Ταινιοθήκης.

[mc4wp_form id="278"]