Η Toyota παρουσίασε ένα σπορ ηλεκτρικό διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων, το εντυπωσιακό FT-Se, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τις προσπάθειες της Toyota Gazoo Racing να κατασκευάζει ολοένα καλύτερα αυτοκίνητα μέσω της συμμετοχής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το concept FT-Se παρουσιάζει ένα όραμα για το πώς θα εξελιχθεί και θα εμβαθύνει η σχέση του οδηγού με το αυτοκίνητο του.

Με το όνομά του από το «Future Toyota Sports electric», το FT-Se είναι μια ιδέα για υψηλές επιδόσεις στην εποχή του ουδέτερου άνθρακα. Ενσωματώνει μια κομψή, λεία σιλουέτα που χαρακτηρίζει ένα αμιγώς διθέσιο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο περικλείει ηλεκτρική τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς.

Με μικρό ύψος 1.220 χιλ., παραπέμπει σε κλασικά σπορ αυτοκίνητα από το παρελθόν, ενώ το πλάτος του 1.895 χιλ. δημιουργεί μια οπτική εικόνα, που τονίζεται από την πρωτοποριακή μπροστινή σχεδίαση η οποία συνδυάζει ομαλές καμπύλες και επιθετικές γραμμές. Η κομψή σιλουέτα μήκους 4.380 χιλ., διακρίνεται για τις αεροδυναμικές γραμμές, τα χαρακτηριστικά τραπεζοειδείς σχήματα και το πίσω σπόιλερ.

Στο εσωτερικό, το πιλοτήριο επόμενης γενιάς προσφέρει διαισθητικά χειριστήρια και μια νέα εμπειρία οδήγησης. Το χαμηλό προφίλ πίνακα οργάνων εξασφαλίζει υψηλή ορατότητα. Οι νέας σχεδίασης επιγονατίδες προστατεύουν τον οδηγό και τον επιβάτη από τις δυνάμεις G κατά την οδήγηση, στο δρόμο είτε στο φυσικό περιβάλλον του FT-Se, την πίστα αγώνων.

Η πρόοδος στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της τεχνολογίας επέτρεψε στην Toyota να βασιστεί στην κατεύθυνση που είχε ήδη υποδειχθεί το 2021, όταν αποκαλύφθηκε η πρώτη πρόταση ως μέρος του οράματος της εταιρείας για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV). Η βελτιωμένη σταθερότητα χειρισμού και η αεροδυναμική απόδοση συμπληρώνουν την απόκριση και τις δυνατότητες του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς, αναφέρεται στην ε[επίσημη ανακοίνωση.

Οι πιο πρόσφατες μπαταρίες, με χαμηλό ύψος και υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επιτρέπει στο FT-Se να ξεπεράσει τα όρια της απόδοσης. Αυτή η τεχνολογία, σε συνδυασμό με τη μείωση του μεγέθους και τη μείωση του βάρους εξαρτημάτων όπως ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και η μονάδα κλιματισμού, επιτρέπουν νέες δυνατότητες βελτίωσης των παραδοσιακών σπορ αυτοκινήτων, όπως σταθερότητα στις στροφές, απόκριση στο χειρισμό και πιο αποδοτικό φρενάρισμα.

Το FT-Se προορίζεται να αναπτύσσεται συνεχώς μέσω συνεχών ενημερώσεων λογισμικού.

[mc4wp_form id="278"]