Η λαμπερή και υγιής επιδερμίδα δεν οφείλεται μόνο σε ακριβά προϊόντα ομορφιάς, ή σε κάποια ρουτίνα περιποίησης προσώπου που ακολουθούμε μανιωδώς. Μερικές φορές το πιο απλό υλικό μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό και ωφέλιμο. Αν εμβαθύνουμε λοιπόν στην πανάρχαια πρακτική ομορφιάς, σ’ αυτή της χρήσης παγοκύβων κι αν ακολουθήσουμε προσεχτικά τα βήματα, τότε θα έχουμε πλήρης θεραπεία στο σπίτι μας όποτε εμείς θέλουμε.

Η χρήση παγοκύβων μπορεί να βοηθήσει στο να καταπραϋνθεί οποιαδήποτε ερυθρότητα, να συρρικνωθούν οι πόροι και να αποκτήσει το δέρμα μας μια πολύ ικανοποιητική αίσθηση φρεσκάδας. Ωστόσο, πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε τον πάγο με τον σωστό τρόπο: δεν τον βάζουμε ποτέ απευθείας στο δέρμα μας – τον τυλίγουμε με ένα πανί για να αποφύγουμε τυχόν “κάψιμο” και τον κρατάμε για σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, δεν πρέπει να ακολουθούμε την παγοθεραπεία πάνω από μια φορά την ημέρα και σίγουρα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα δέκα λεπτά η επαφή του πάγου με το δέρμα μας. Επιπλέον, δεν πρέπει να ακολουθούμε αυτή τη θεραπεία αν έχουμε λεπτή και εύθραυστη επιδερμίδα, ευρυαγγείες αλλά και αν αναρρώνουμε από κάποια αισθητική επέμβαση στο πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του δερματολόγου μας.

Τα οφέλη της παγοθεραπείας

Αν νιώθουμε πως η επιδερμίδα μας είναι θαμπή μετά από κάποιο ξενύχτι που περιλάμβανε και κατάποση αλκοόλ, αν απλά υποφέρουμε από αυπνίες ή λόγω ρυθμών ζωής δεν τρεφόμαστε σωστά, οι παγοκύβοι θα αντιμετωπίσουν τα κατάλοιπα μιας εντελώς κουραστικής εβδομάδας.

Ξέρουμε πως ο πάγος είναι καλός για τα πρηξίματα μετά από κάποιο τραυματισμό κι έτσι έχει την ίδια λειτουργία και στο πρόσωπό μας. Το κρύο βοηθά στην αποστράγγιση των περιττών υγρών από το λεμφικό σύστημα, κάτι που επίσης βοηθά στη μείωση του πρηξίματος του προσώπου.

Για τον ίδιο λόγο μπορεί να μειωθεί και το πρήξιμο κάτω από την περιοχή των ματιών. Ο πάγος κάτω από τα μάτια μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση της συσσώρευσης υγρών, στην αποστράγγιση των τοξινών και στην πρόκληση σύσφιξης, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μην περιμένουμε όμως και θαύματα, γιατί αν οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι γενετικό χαρακτηριστικό, η παγοθεραπεία δε θα έχει αποτελέσματα. Έξτρα τιπ: με λίγες σταγόνες μαύρου καφέ στα παγάκια μπορείς να αντιμετωπίσεις ακόμα πιο γρήγορα το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Τα παγάκια κάνουν πιο φωτεινή την επιδερμίδα μας και καταπραΰνουν τις ατέλειες. Ποιος χρειάζεται ένα κορυφαίο highlighter που μπορεί να κοστίζει και ακριβά, όταν ένα παγάκι μπορεί να μας δώσει την ίδια λάμψη δωρεάν; Το πάγωμα συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του προσώπου μας κάτι που μειώνει την εμφάνιση πόρων και ρυτίδων και μας κάνει να φαινόμαστε πιο ανάλαφροι, πιο φωτεινοί και πιο λαμπεροί. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος και της ερυθρότητας των σπυριών και μπορεί επίσης να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Επειδή το πρησμένο δέρμα δυσκολεύει τις κρέμες να φτάσουν στα βακτήρια μέσα στους πόρους, ο πάγος μπορεί να βοηθήσει τους αντιβακτηριακούς παράγοντες και τα αντιβιοτικά να εισέλθουν στους πόρους. Αν πάλι βασανίζεσαι από αυτό που ονομάζουμε λιπαρή επιδερμίδα, βρήκες τον νέο σύμμαχό σου. Το κρύο συστέλλει τους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος, μειώνοντας την παραγωγή λιπαρότητας και δίνοντας στο δέρμα σου μια ματ εμφάνιση. Έξτρα τιπ: πρόσθεσε λίγο ζελέ αλόης και νιώσε την επιδερμίδα σου ακόμα πιο απαλή και λαμπερή.

Τέλος, τα παγάκια μπορούν να κάνουν θαύματα και στα σκασμένα ή ξηρά χείλη. Η κρύα θερμοκρασία βοηθά στην ενυδάτωση των χειλιών, κάνοντάς τα απαλά και υγιή. Είναι μια γρήγορη και φυσική θεραπεία με άμεσα και ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τόνωσε την επιδερμίδα του προσώπου σου με αυτόν τον φτηνό, εύκολο και φυσικό τρόπο και ακολούθα πάντα τις οδηγίες των ειδικών για να αποφύγεις να έχεις αρνητικά αποτελέσματα. Οι περισσότεροι beauty experts χρησιμοποιούν την παγοθεραπεία καθημερινά, εσύ;

Με πληροφορίες από την αγγλική Vogue

[mc4wp_form id="278"]