• 6 Αυγούστου, 2020

“Ζητήστε συγγνώμη για τις συκοφαντίες και δώστε τη λίστα με τα χρήματα” – Εξώδικο Documento σε Initiative και Πέτσα

 “Ζητήστε συγγνώμη για τις συκοφαντίες και δώστε τη λίστα με τα χρήματα” – Εξώδικο Documento σε Initiative και Πέτσα

Εξώδικη διαμαρτυρία στην ιδιωτική εταιρεία Initiative και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για τον αποκλεισμό του Documento και των documentonews.gr και koutipandoras.gr από την πανάκριβη καμπάνια για τον κοροναϊό, απέστειλε η εφημερίδα.

Το Documento καλεί την εταιρεία και τον Στέλιο Πέτσα, πρώτον να ζητήσουν συγγνώμη για τις συκοφαντίες περί αποκλεισμού των τριών μέσων λόγω δήθεν της διαρροής ψευδών ειδήσεων σχετιζόμενων με τον κορονοϊό και δεύτερον να δώσουν επιτέλους στη δημοσιότητα τη λίστα με τα χρήματα που έχουν διαθέσει σε κάθε μέσο ενημέρωσης.

Στο εξώδικο αναπτύσσονται οι λόγοι για τους οποίους ο σκανδαλώδης αποκλεισμός του Documento, αλλά και των ιστοσελίδων documentonews.gr και koutipandoras.gr, από την διαφημιστική εκστρατεία «Μένουμε σπίτι» και στη συνέχεια «Μένουμε Ασφαλείς» όχι μόνο εγείρει πληθώρα ζητημάτων συνταγματικής νομιμότητας, ισότητας, διαφάνειας, ελευθέρου ανταγωνισμού, αλλά εγείρει και ζήτημα αστικών και ποινικών ευθυνών των ενορχηστρωτών της.

Τα τρία Μέσα που αποκλείστηκαν από την καμπάνια ενημέρωσης των Πολιτών για τον κορονοϊό, στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς κυβερνητικής εκστρατείας φίμωσης τους, καλούν την εταιρεία, που εν προκειμένω πέραν της απροκάλυπτης ηθικής απαξίας, κινήθηκε απολύτως παρανόμως πιστή στο «πλάνο Μαξίμου», να τους παράσχει εγγράφως μέσα σε διάστημα πέντε ημερών από την κοινοποίηση του εξωδίκου την υποβληθείσα πρότασή της για την κατανομή της προϋπολογιζόμενης δαπάνης του εν λόγω επικοινωνιακού προγράμματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επιπλέον ζητείται να αποσταλεί, ο κατάλογος των Μέσων στα οποία τελικώς διανεμήθηκε το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ και το ποσόν, που έκαστο εξ αυτών έλαβε, αλλά και το ποσό που αναλογικώς δικαιούται κάθε ένα από τα τρία Μέσα (Documento, documentonews.gr, koutipandoras.gr) επί τη βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, καθώς και τους λόγους αποκλεισμού τους από τη διανομή του επίμαχου ποσού των 20 εκατομμυρίων ευρώ.