• 3 Αυγούστου, 2020

Το καλοκαίρι του 2016 “τριήμερο της χλιδής”, τώρα…state of mind!

 Το καλοκαίρι του 2016 “τριήμερο της χλιδής”, τώρα…state of mind!

Το καλοκαίρι του 2016 ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε την επέκταση του αεροδρομίου της Πάρου -έργο μείζονος αξίας για το νησί και για τον τουρισμό γενικότερα. Αντιπολιτεύομενα μέσα ενημέρωσης και προβεβλημένοι δημοσιογράφοι αντέδρασαν συντεταγμένα και έκαναν λόγο για “αποστολή 50 ατόμων με όλα τα έξοδα πληρωμένα για ένα τριήμερο της χλιδής”.

Έπρεπε να γίνει γνωστό πως η κυβερνητική αποστολή αριθμούσε ελάχιστα άτομα και να εκδοθεί ανακοίνωση της Aegean Airlines ότι εκείνη είχε αναλάβει το κόστος μετάβασης (ωφελημένη, άλλωστε, από τις νέες υποδομές) για να διακοπούν τα fake news. Το “στίγμα”, ωστόσο, έμεινε και ήταν “talk of the town” στις νεοδημοκρατικές παρέες εκείνου του καλοκαιριού.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο τότε πρωθυπουργός είχε εγκαινιάσει το νέο γενικό νοσοκομείο της Σαντορίνης. Έδωσαν και πήραν και σε εκείνη την περίπτωση τα δηλητηριώδη σχόλια για την “καλοκαιρινή βόλτα των κυβερνητικών”.

Εικόνα

Χθες, ο πρωθυπουργός μετέβη στην Σαντορίνη για να προαναγγείλει την επανεκκίνηση του τουρισμού με θέα το ηλιοβασίλεμα στο ηφαίστειο. Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter γνωστής δημοσιογράφου στην πτήση προς το πανέμορφο νησί μετείχαν πάνω από 50 εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ. Δεν επρόκειτο, φυσικά, για “weekend της χλιδής” αλλά για…state of mindόπως σχολιάζαν εμβριθώς διάφοροι στα social media.

Οι φωτογραφίες,δε, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβερνητικής αποστολής στο νοσοκομείο του νησιού παρέπεμπαν σε…δεύτερα εγκαίνια. Δίχως λέξη, όμως, για εκείνους που το ίδρυσαν και το εγκαινίασαν τέσσερα χρόνια πριν, παρότι, μάλιστα, αυτό το νοσοκομείο θα αποτελέσει την ασπίδα του νησιού και άλλων νησιών των Κυκλάδων σε τυχόν κρούσματα κοροναϊού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Καμιά αλήθεια και καμια πραγματικότητα δεν είναι ικανές να χαλάσουν μια ωραία ιστορία