• 13 Ιουλίου, 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ Σίσι με Πούτιν και Μέρκελ για τη Λιβύη

 Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ Σίσι με Πούτιν και Μέρκελ για τη Λιβύη

Με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είχε χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και συζήτησε μαζί τους τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ενόψει της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.

Ο Ρώσος ηγέτης και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης των κρατικών θεσμών της Λιβύης και κατά των ξένων επεμβάσεων στη Λιβύη, οι οποίες ενισχύουν την κρίση στη χώρα και απειλούν τη σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή. Ο κ. Πούτιν χαρακτήρισε την Αίγυπτο χώρα “πυλώνα” για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόσφατη αιγυπτιακή πρωτοβουλία, που στηρίζεται στη Διάσκεψη του Βερολίνου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι υπογράμμισε την επιθυμία της Αιγύπτου για μία ολοκληρωμένη πολιτική διευθέτηση στη Λιβύη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αιγύπτου, έτσι ώστε η Λιβύη να απολαμβάνει ασφάλεια και σταθερότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ