• 3 Ιουλίου, 2020

Τάζοντας ΕΣΠΑ εξαπατούσαν επιχειρηματίες – Και εφοριακός στο κύκλωμα

 Τάζοντας ΕΣΠΑ εξαπατούσαν επιχειρηματίες – Και εφοριακός στο κύκλωμα

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων τριών ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης έφθασε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της τοπικής Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Πρόκειται για 40χρονο, 48χρονο και 50χρονο, σε βάρος των οποίων, αλλά και κατά άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ένωση ατόμων προς διάπραξη πλημμελημάτων και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2017, ενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα με εναλλασσόμενους ρόλους, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, διαπράττοντας απάτες.

Με το πρόσχημα διεκπεραίωσης αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών σε φορείς που είναι αρμόδιοι για χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, υποτίθεται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και εκμεταλλευόμενοι την πραγματική ιδιότητα του 48χρονου ως υπαλλήλου δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, κατάφεραν να αποσπάσουν σε οκτώ περιπτώσεις χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 24.500 ευρώ, ενώ επιδίωξαν να αποκομίσουν επιπλέον χρήματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επιπλέον, ο 50χρονος, ενεργώντας μεμονωμένα και ανεξάρτητα, απέσπασε 20.000 ευρώ από παθόντα, υποσχόμενος διαμεσολάβηση σε εύρεση αγοραστή για εμπορική συμφωνία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.