• 13 Ιουλίου, 2020

Μίκαελ Σουμάχερ: Θα υποβληθεί σε νέα πρωτοποριακή επέμβαση

 Μίκαελ Σουμάχερ: Θα υποβληθεί σε νέα πρωτοποριακή επέμβαση

Σε μία πρωτοποριακή επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί τις επόμενες μέρες ο θρύλος της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ, που παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι, μετά το ατύχημα που είχε, ενώ έκανε σκι, στις 29 Δεκεμβρίου 2013.

O Σουμάχερ θα υποβληθεί σε εγχείρηση βλαστικών κυττάρων προκειμένου να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα κύτταρα με νέα από το αίμα του ή τον μυελό των οστών και να αναζωογονηθεί το νευρικό του σύστημα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Η επέμβαση θα γίνει από τον γάλλο πρωτοπόρο καθηγητή και καρδιολόγο Dr Philippe Menasche, ο οποίος φαίνεται ότι χειρούργησε τον Σουμάχερ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Menasche έχει στο παρελθόν κάνει μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων σε κατεστραμμένο καρδιακό ιστό και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αποτελεί μια ασφαλή διαδικασία.

Ο 51χρονος άσος της Φόρμουλα 1 ήταν σε κώμα για έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του την ώρα που έκανε σκι στο Μεριμπέλ στις Άλπεις.

Η ιταλική εφημερίδα Contro Copertina αναφέρει ότι ο επτά φορές πρωταθλητής παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι, με τους μύες του να έχουν ατροφήσει και την οστεοπόρωση να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της.

«Έχω πολύ στενή σχέση μαζί του. Η κατάστασή του δεν είναι εύκολη. Είναι σε πολύ δύσκολη φάση και πρέπει να σεβαστούμε τον ίδιο και την οικογένειά του. Δεν τους αρέσει να αποκαλύπτουν τι ακριβώς γίνεται με την υγεία του, οπότε ποιος είμαι εγώ να το κάνω; Κάθε μέρα προσεύχομαι να γίνει καλά και να εμφανιστεί στα σιρκουί ξανά, κυρίως τώρα που αγωνίζεται και ο γιος του» είχε πει ο οδηγός της Φεράρι Φελίπε Μάσα, που είχε επισκεφτεί τον Σουμάχερ πριν λίγο καιρό.