• 8 Ιουλίου, 2020

Προσωρινό “στοπ” του ΣτΕ στα έργα επέκτασης του λιμανιού στην Πειραϊκή

 Προσωρινό “στοπ” του ΣτΕ στα έργα επέκτασης του λιμανιού στην Πειραϊκή

Με την προσωρινή απόφαση του, το ΣτΕ, σταματά τις εργασίες βυθοκόρησης. Σημειώνεται ότι τα έργα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο και αποσκοπούν στην κατασκευή δυο ακόμη προβλητών για την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς.

«Στοπ» στη διενέργεια βυθοκορήσεων για τα έργα επέκτασης επιβατικού λιμένα προβλητών κρουαζιέρας στην Πειραϊκή έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας, προσωρινά.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 95 ακόμη κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, ζητώντας να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει επίσης κατατεθεί.

Παράλληλα, έχει κατατεθεί και αίτηση ακύρωσης η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ την 7η Οκτωβρίου 2010.

Το Εργατικό Κέντρο, κ.λπ. ζητούν να ακυρωθεί η από 28.3.2019 απόφαση του γενικού γραμματέα Λιμένων, κ.λπ. του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία επετράπη:

α) Η διενέργεια βυθοκορήσεων για τα έργα επέκτασης επιβατικού λιμένα (Νότια ζώνη)

β) Η απόρριψη των βυθοκορημάτων στην θάλασσα (μπάζωμα).

Τα έργα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο και αποσκοπούν στην κατασκευή δυο ακόμη προβλητών για την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς. Τώρα, ο κ. Ευστρατίου με προσωρινή διαταγή του σταμάτησε προσωρινά τα έργα μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί για το εν λόγω θέμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ