• 6 Ιουλίου, 2020

Πολιτικό παρασκήνιο: Νέες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό – Ποια υπουργεία “σπάνε”, αναβαθμίζεται ο Χαρδαλιάς

 Πολιτικό παρασκήνιο: Νέες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό – Ποια υπουργεία “σπάνε”, αναβαθμίζεται ο Χαρδαλιάς

Διαρκείς είναι πλέον οι πληροφορίες για τον επερχόμενο ανασχηματισμό -η “παγωμένη” διάψευση Πέτσα μάλλον τον επιβεβαιώνει- και το ρεπορτάζ επικεντρώνεται τόσο στις αλλαγές στα υπουργικά πρόσωπα, όσο και στις προθέσεις Μητσοτάκη για τα υπερυπουργεία.

Το ρεπορτάζ του libre.gr ήρθε να επιβεβαιώσει η δήλωση Γεραπετρίτη ότι επίκεινται αλλαγές μετά την 1η Ιουλίου ενώ οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για δομικό ανασχηματισμό.

Επιβεβαίωση Libre: “Ante Portas” ο ανασχηματισμός- Αλλαγές μετά την 1η Ιουλίου

Στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι βρίσκεται το σπάσιμο μεγάλων υπουργείων με αναβάθμιση των παρόντων υφυπουργών ή ένταξη νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια Μητσοτάκη βρίσκεται ο διαχωρισμός της Πολιτικής Προστασίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτή την περίπτωση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παραμείνει στη θέση του, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Την ίδια ώρα δύο υπουργεία φαίνεται ότι θα προκύψουν από το «σπάσιμο» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον Κωστή Χατζηδάκη να κρατάει όπως όλα δείχνουν το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας.

Ο εξ απορρήτων του Κυριακου Μητσοτάκη Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς. «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα. Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει το άνοιγμά του προς το Κέντρο, με πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με τη σοσιαλδημοκρατία ή εάν θα επιλέξει στελέχη από τη γαλάζια δεξαμενή;

Ακόμη ένας παράγοντας “Χ” είναι τι θα γίνει με το σαμαρικό μπλοκ, ενώ ήδη το antinews.gr (που τρέφει “φιλοσαμαρικά αισθήματα”) σε άρθρο του έριξε φαρμακερά βέλη που θα μπορούν να ερμηνευτούν ως εξής: Είτε πρόκειται για προειδοποιητικές βολές είτε κάτι γνωρίζει και ετοιμάζεται για αντεπίθεση διαρκείας.