• 4 Ιουλίου, 2020

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε διορθωτικές κινήσεις: Αυτό είναι το σωστό, είπε στους δημοσιογράφους

 Ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε διορθωτικές κινήσεις: Αυτό είναι το σωστό, είπε στους δημοσιογράφους

“Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…” απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ισραήλ, όπου βρίσκεται, αλλά συμπλήρωσε πως “η σωστή απάντηση είναι: διορθωτικές κινήσεις“.

Οι συζητήσεις για τον ανασχηματισμό αναθερμάνθηκαν έπειτα και από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, ο οποίος τον προσδιόρισε είτε για τις αρχές Ιουλίου είτε για τα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Μάλιστα, σημείωσε ότι δεν χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά.

Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς. «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα. Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Επιβεβαίωση Libre: “Ante Portas” ο ανασχηματισμός- Αλλαγές μετά την 1η Ιουλίου

Στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι βρίσκεται το σπάσιμο μεγάλων υπουργείων με αναβάθμιση των παρόντων υφυπουργών ή ένταξη νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια Μητσοτάκη βρίσκεται ο διαχωρισμός της Πολιτικής Προστασίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτή την περίπτωση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παραμείνει στη θέση του, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Την ίδια ώρα δύο υπουργεία φαίνεται ότι θα προκύψουν από το «σπάσιμο» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον Κωστή Χατζηδάκη να κρατάει όπως όλα δείχνουν το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας.

Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει το άνοιγμά του προς το Κέντρο, με πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με τη σοσιαλδημοκρατία ή εάν θα επιλέξει στελέχη από τη γαλάζια δεξαμενή;

Ακόμη ένας παράγοντας “Χ” είναι τι θα γίνει με το σαμαρικό μπλοκ, ενώ ήδη το antinews.gr (που τρέφει “φιλοσαμαρικά αισθήματα”) σε άρθρο του έριξε φαρμακερά βέλη που θα μπορούν να ερμηνευτούν ως εξής: Είτε πρόκειται για προειδοποιητικές βολές είτε κάτι γνωρίζει και ετοιμάζεται για αντεπίθεση διαρκείας.