• 10 Ιουλίου, 2020

Με fake πτυχίο (και) ο γ.γ Τουρισμού- Αποπομπή του Κ. Λούλη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

 Με fake πτυχίο (και) ο γ.γ Τουρισμού- Αποπομπή του Κ. Λούλη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρας Αυγέρη, κατέθεσε αίτηση εγγράφων στους υπουργούς Επικρατείας και Τουρισμού, Γ. Γεραπετρίτη και Χ. Θεοχάρη με σκοπό να λάβει το ισότιμο πτυχίο του γ.γ. Τουρισμού, Κ. Λούλη ο οποίος δηλώνει διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων.

H Δ. Αυγέρη επικαλείται το νόμο του «Επιτελικού Κράτους», το οποίο στο άρθρο 44 ορίζει -μεταξύ άλλων- ότι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων μπορούν να διοριστούν ιδιώτες αρκεί να έχουν πτυχίο ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Στο βιογραφικό του γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Κων. Λούλη, ο οποίος -όπως είχε δημοσιεύσει η ΕΦΣΥΝ- είναι υμνητής της Χούντας και του Γ. Παπαδόπουλου, σημειώνεται πως «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων».

Το βιογραφικό:

Κατά την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η μοναδική λειτουργούσα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης. Από τα στοιχεία της ιστοσελίδας της εν λόγω σχολής, η διάρκεια της φοίτησης που απαιτείται είναι μόλις ενός έτος. Έξι μήνες δια αλληλογραφίας και έξι μήνες παρουσία στις υποδομές της σχολής.

Ως εκ τούτου, η Δ. Αυγέρη ζητά την κατάθεση αντίγραφου του πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής του Κ. Λούλη.

Την αποπομπή του γγ Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Λούλη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραδοχή του ότι δεν διαθέτει πτυχίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ζήτημα νομιμότητας για τον διορισμό του γγ Τουρισμού, με τη βουλευτή Δώρα Αυγέρη να ζητά τίτλους σπουδών με σχετικό αίτημά της.


Ειδικότερα με αίτημά της η Δώρα Αυγέρη ζητά αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, καθώς όπως σημειώνει ο νόμος 4622/2019 της ΝΔ περί Επιτελικού Κράτους ορίζει:

«Ως Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς διορίζονται ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν κατ’ ελάχιστον: (α) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, (β) πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον γλώσσας της Ε.Ε., (γ) ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης. Επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων σε δημοσίους υπαλλήλους δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίους λειτουργούς καθώς και σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημόσιου τομέα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου».

Η Δ. Αυγέρη επισημαίνει ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, όπου είναι αναρτημένα τα βιογραφικά της πολιτικής ηγεσίας του, για τον γενικό γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων».

«Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen (Schweizerische Müllereifachschule St. Gallen), η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομολογεί ο Κ.Λούλης

Ο βιομήχανος και γγ του υπουργείου Τουρισμού Κώστας Λούλης παραδέχθηκε το γεγονός.

Μιλώντας στο TheNewspaper.gr σημείωσε ότι δεν έχει πτυχίο, αλλά υποστήριξε ότι δεν έχει πει ψέματα για αυτό.

«Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο. Ότι είναι τυπικά θα με ρωτήσουν. Από τη σχολή μου αυτή δεν είχαμε διψήφιο αριθμό αποφοίτων. Είναι μία ειδική σχολή που πρέπει κανείς να έχει λόγο να πάει εκεί. Πρέπει να είμαστε 8 σε όλη τη χώρα.»

Αποπομπή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατόπιν αυτής της παραδοχής, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή του Κ. Λούλη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετά την κυνική παραδοχή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο «επιτελικό» κράτος.

»Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών».

Υμνοι για τη Χούντα

Η αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στους ύμνους Λούλη για τη Χούντα των συνταγματαρχών σχετίζεται με την προσπάθεια εξωραϊσμού των ενεργειών του δικτάτορα Παπαδόπουλου σε ιστορικό βιβλίο του.

Οι αποκαλύψεις είχαν γίνει πέρσι τον Ιούλιο με τον ίδιο να απαντά τότε πως πρόκειται για «ψυχρή αποτύπωση» της ελληνικής ιστορίας και τη ΝΔ να τηρεί σιγή ιχθύος.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: «Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών. Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης».

Πηγή: tanea.gr