• 15 Αυγούστου, 2020

Νέα έπεισόδια και δακρυγόνα στον Έβρο

 Νέα έπεισόδια και δακρυγόνα στον Έβρο

Επί ξηρού ακμής παραμένει το κλίμα στις Καστανιές Έβρου, με την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα να διατηρείται.

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν νέες προσπάθειες από πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την ελληνική πλευρά να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση, οι άνδρες της τούρκικης στρατοχωροφυλακής έριχναν δακρυγόνα, κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο από τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Το ίδιο σκηνικό υπήρχε και χθες από νωρίς το πρωί. Τούρκοι αστυνομικοί πετούσαν χημικά και καπνογόνα εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών. Στο βίντεο φαίνονται οι Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, να εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά.

“Υπήρξε μία μικρή ένταση με μία ομάδα που ήταν μπροστά στον φράκτη, αλλά οι αστυνομικές και οι στρατιωτικές δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα οπότε αμέσως απώθησαν αυτή τη μικρή ομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μικρή ένταση. Είμαστε σε ετοιμότητα”, δήλωσε ο Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Γιάννης Τοτονίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8, σε χθεσινές του δηλώσεις.