• 4 Ιουλίου, 2020

LIVE Μποτιλιάρισμα από τα ξημερώματα έφερε ο “Μεγάλος Περίπατος” – Μπακογιάννης: Λίγη υπομονή

 LIVE Μποτιλιάρισμα από τα ξημερώματα έφερε ο “Μεγάλος Περίπατος” – Μπακογιάννης: Λίγη υπομονή

Μποτιλιάρισμα από πολύ νωρίς στο κέντρο της Αθήνας, έφεραν οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο, με τελευταίες τις αλλαγές να ισχύουν από την Κυριακή στην Πανεπιστημίου, ενώ είχε προηγηθεί η πεζοδρόμηση της Βασ. Όλγας.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, στην Βασ. Σοφίας και στην Πανεπιστημίου, η οποία όσο περνάει η ώρα γίνεται απροσπέλαστη. Προβλήματα επισης παρατηρούνται στην Βασ. Αμαλίας και στη Μεσογείων, στην Καλλιρόης, στη Συγγρού καθώς και στην κάθοδο της Εθνικής Οδού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Στη διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου και στα φανάρια κατά μήκος της αστυνομίας, υπάρχουν τροχονόμοι για τη ρύθμιση της κίνησης, ενώ υπάρχει και δημοτική αστυνομία, για να εξασφαλίζει ότι δεν θα περνούν οι οδηγοί στο κομμάτι του δρόμου που δεν επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση, αφού θα γίνει πεζόδρομος.

Μπακογιάννης: Λίγη υπομονή

Το μήνυμά του για την έναρξη λειτουργίας του Μεγάλου Περιπάτου έστειλε μέσω Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρει μετά από 35 χρόνια συζητήσεων για αλλαγές στην Πανεπιστημίου ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη και έτσι από το πρωί οι πεζοί και οι ποδηλάτες έχουν στη διάθεσή τους τρεις από τις έξι λωρίδες σε 7.000 τμ ελεύθερου δημόσιου χώρου, που θα ομορφύνουν με παγκάκια και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες με πράσινο.

«Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ.Αρεοπαγίτου, την Απ.Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους», τονίζει ο κ. Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρει για πρώτη φορά δημιουργείται στην Αθήνα μια ασφαλής, υπέροχη ποδηλατική διαδρομή που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια. Και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινούνται ανεμπόδιστα και γρήγορα.