• 7 Ιουλίου, 2020

Κρούσματα κοροναϊού σε Κοζάνη, Λαμία, Τρίπολη

 Κρούσματα κοροναϊού σε Κοζάνη, Λαμία, Τρίπολη

Νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Κοζάνη, Λαμία και Τρίπολη.

Ειδικότερα, στη Λαμία, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος επέστρεψε από Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 27χρονος εγγονός του, νοσηλεύονται με κοροναϊό αλλά με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Έχει γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή της Αταλάντης, όπου κινούταν ο 27χρονος εγγονός του.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται εδώ και δυο ημέρες 66χρονος άνδρας που επέστρεψε από την Τσεχία. Εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Πέντε κρούσματα του ιού στην Κοζάνη

Συναγερμός έχει σημάνεις τις υγειονομικές αρχές, καθώς πέντε νέα κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο διήμερο στην Κοζάνη. Πρόκειται για δύο στρατιωτικούς, έναν 53χρονο και ένα ζευγάρι που επέστρεψε οδικώς από την Τσεχία, ενώ είχε ταξιδέψει και στην Αγγλία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 53χρονος μετέβη στη γενέτειρά του, σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα.

Παράλληλα, θετικός στον κοροναϊό είναι ένας στρατιωτικός από την Κοζάνη. Ο άνδρας βρέθηκε θετικός κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια διεγνώσθη θετικός και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε. Και οι δύο είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Ζευγάρι που ήρθε από τη Τσεχία βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό. Ο 66χρονος άνδρας νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ η σύζυγός του εμφανίζει συμπτώματα, αλλά ήπια. Το kozanimedia μεταδίδει ότι 66χρονος είχε επισκεφθεί τη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια την Τσεχία, ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 55 που εργάζεται στην Πρέβεζα ενώ ο δεύτερος είναι νεαρός οπλίτης που πήγε να εξεταστεί αφού ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Στην Τρίπολη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά. Γίνεται ιχνηλάτηση και έλεγχος των ασθενών και του προσωπικού στην κλινική.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο Θήβας, 12 υγειονομικοί έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είναι θετική στον κοροναϊό. Ωστόσο ο συναγερμός έληξε καθώς το δεύτερο τεστ της ασθενούς που έγινε στο Θριάσιο ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη εξέταση έγινε με rapid test το οποίο βγήκε θετικό και κινητοποίησε τις αρχές.