• 3 Ιουλίου, 2020

Καβγάς στη Βουλή: Η φωτογραφία της Βούλτεψη με τον Τσίπρα και το ξέσπασμα του Τζανακόπουλου (pic)

 Καβγάς στη Βουλή: Η φωτογραφία της Βούλτεψη με τον Τσίπρα και το ξέσπασμα του Τζανακόπουλου (pic)

Kαυγάς ξέσπασε στη Βουλή στην Ολομέλεια της Τρίτης, μεταξύ Σοφίας Βούλτεψη, Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημήτρη Τζανακόπουλου για μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Ολα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τις χώρες που συνεργάζονται με την Ελλάδα στο προσφυγικό. Τότε επενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος άρχισε να φωνάζει «την Ουγγαρία του Όρμπαν ξέχασες» με τη συγκεκριμένη φράση να αποτελεί την αφορμή της έντασης.

Η Σοφία Βούλτεψη σηκώθηκε από τη θέση της και αφού πλησίασε τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να δείχνει στο κινητό της μία φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Αν και ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χαράλαμπος Αθανασίου, προσπάθησε να την επαναφέρει στην τάξη κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στα πλάνα που ακολουθούν, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στο προεδρείο με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέφει στη θέση της.