• 11 Ιουλίου, 2020

Γεννηματά: Αν η Τουρκία περάσει σε πράξεις θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά

 Γεννηματά: Αν η Τουρκία περάσει σε πράξεις θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά

«Τώρα που η Τουρκική προκλητικότητα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις,ζητούμε από την κυβέρνηση να εκπέμπει το μήνυμα ότι αν η Τουρκία περάσει από τα λόγια στις πράξεις θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε συνεδρίαση της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα. Γι’ αυτό επιμένω στην ανάγκη ενός αρραγούς μετώπου στο εσωτερικό. Ένα ισχυρό μήνυμα όχι μόνο για το εσωτερικό της χώρας, αλλά και για όλους τους συμμάχους και εταίρους μας ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν αρκούν οι ανακοινώσεις», τόνισε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, συμπληρώνοντας ότι «χρειάζονται κυρώσεις από την πλευρά μας και γι αυτό, χωρίς καθυστέρηση η κυβέρνηση να προχωρήσει στις συμφωνίες για τις ΑΟΖ με τις όμορες χώρες και αναφέρομαι άμεσα στην Ιταλία και την Αίγυπτο».

Η Φώφη Γεννηματά είπε στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ότι «η Τουρκία έχει αναθεωρητικό σχέδιο για τις συνθήκες. Είναι προφανές ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα παράνομα σχέδιά της στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι».

Επισήμανε στο σημείο αυτό, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση:«Χρειάζεται διαρκής εγρήγορση. Το τελευταίο διάστημα λανθασμένοι χειρισμοί, ατυχείς διατυπώσεις, παλινωδίες και τριβές μεταξύ Άμυνας και Εξωτερικής πολιτικής επιτείνουν αυτή την ανάγκη και είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού να κινηθεί στην κατεύθυνση της συνεννόησης και της σύγκλησης».

Κανείς δεν έδωσε λευκή επιταγή για τα Εθνικά στον Μητσοτάκη

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκφράσει την λύπη της που, «όπως και ο Αλέξης Τσίπρας με το θέμα των Πρεσπών», αρνείται να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. «Δήθεν το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν είναι τίποτα άλλο παρά περίπου μία πασαρέλα για να περνούν οι αρχηγοί και να κάνουν δηλώσεις. Λυπάμαι πραγματικά για τον τρόπο που σκέφτονται», είπε.

Εκτίμησε ότι η άρνηση του κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι «δεν θέλει να δεσμευτεί σε κόκκινες γραμμές, θέλει να έχει δήθεν τα χέρια του λυμένα».

«Κανένας όμως δεν του έδωσε λευκή επιταγή,αυτή η τακτική της δήθεν ευελιξίας,μπορεί να εξυπηρετεί την στάση του καλού παιδιού, αλλά όπως απεδείχθη και στο παρελθόν, δεν στηρίζει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα. Οδηγεί σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Προσβλητική η συζήτηση για σύμπλευση με ΣΥΡΙΖΑ, ή ΝΔ

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε εκ νέου στα σενάρια που θέλουν την παράταξη να επεξεργάζεται σχέδιο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «η συζήτηση, πότε για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε με τη ΝΔ, εξυπηρετεί μόνο το πλαστό δίπολο, που θέλουν κάποιοι να χτίσουν».

«Αυτή η συζήτηση μας προσβάλει», υπογράμμισε, επιπλήττοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που σχολιάζουν το θέμα δημοσίως: «Χρειάζεται ήθος στην πολιτική και στην ενημέρωση. Δεν φιμώνουμε κανέναν, αλλά η συνεχής αναπαραγωγή της εξυπηρετεί μόνον σκοπιμότητες», κατέληξε.