• 8 Ιουλίου, 2020

Επίθεση σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και 10 νεκροί στο Μεξικό

 Επίθεση σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και 10 νεκροί στο Μεξικό

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στην πόλη Ιραπουάτο της πολιτείας Γκουαναχουάτο στο κεντρικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας.

Η Γκουαναχουάτο έχει γίνει μί α από τις κύριες εστίες της βίας των συμμοριών που ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει υποσχεθεί να καταστείλει. Όμως παρά τα μέτρα του lockdown, που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας, οι φόνοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η κυβέρνηση της πολιτείας ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ πως, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, τρεις άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο κέντρο απεξάρτησης στην Ιραπουάτο, έναν βιομηχανικό κόμβο νότια της πρωτεύουσας της Πολιτείας, που ονομάζεται επίσης Γκουαναχουάτο.

Στο μεταξύ, η αστυνομία ερευνά επίσης τους φόνους τριών ανδρών που πυροβολήθηκαν σε μια χωριστή επίθεση χθες, Σάββατο, στην πόλη Σελάγια, νοτιοανατολικά του Ιραπουάτο.

Κέντρα απεξάρτησης έχουν αποτελέσει στο παρελθόν στόχους συμμοριών που συγκρούονται επιδιώκοντας να ελέγξουν τη λαθραία διακίνηση των ναρκωτικών.

Τον Σεπτέμβριο 2017 τουλάχιστον 14 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε μια επίθεση εναντίον κέντρου απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στη βόρεια πόλη Τσιουάουα.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ