• 8 Ιουλίου, 2020

Επιστολές Μητσοτάκη σε Μισέλ και ντερ Λάιεν για τα ελληνοτουρκικά – “Έχουμε ανοικτούς διαύλους με Άγκυρα”

 Επιστολές Μητσοτάκη σε Μισέλ και ντερ Λάιεν για τα ελληνοτουρκικά – “Έχουμε ανοικτούς διαύλους με Άγκυρα”

Στις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα των ελληνοτουρικών σχέσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αποκάλυψε ότι την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «έστειλε επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

«Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ο πρωθυπουργός απέστειλε χθες Τετάρτη επιστολές προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε με νόημα απευθυνόμενος στην Άγκυρα: Ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευράς Τουρκία δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκικη, αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Επίσης ερωτηθείς για ενδεχόμενη επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν ο κ. Πέτσας απάντησε: Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν. Αυτό που κάνουμε εμείς πάντα είναι ακόμα και σε περιόδους κρίσεων να έχουμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.