• 14 Αυγούστου, 2020

Ένταση στη δίκη ηθοποιού και ταξιτζή… μπροστά σε ερωτικά βοηθήματα

Έντονη αντιπαράθεση και πάλι, στη δίκη του προφυλακισμένου γνωστού ηθοποιού για την υπόθεση βιασμού -όπως το θύμα έχει καταγγείλει- του 24χρονου οδηγού ταξί. Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οι τόνοι ανέβηκαν όταν στην κατάθεση της η ψυχολόγος Χ. Αντωνοπούλου, που έχει εξετάσει το φερόμενο ως θύμα, μίλησε για χρήση ουσιών. Οι δύο πρωταγωνιστές ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση μπροστά στα… σεξουαλικά βοηθήματα που χρησιμοποιήθηκαν το μοιραίο βράδυ το Νοέμβριο του 2018. «Ποιες ουσίες;» αντέδρασε ο κατηγορούμενος ηθοποιός. «Αυτές που πίνεις» απάντησε ο ταξιτζής με τον ηθοποιό να τον κατηγορεί ότι εκείνος «πουλά». Τότε ο οδηγός ταξί εξερράγη λέγοντας: Μη σου γ@μησ@, που θα μου πεις ότι πουλάω μ@λ@κ@. Απάντηση που προκάλεσε με τη σειρά του την αντίδραση του ακροατηρίου προς την πλευρά του ταξιτζή: Κάτσε κάτω τραμπούκε.

Η προσπάθεια της κυρίας Αντωνοπούλου να σκιαγραφήσει το προφίλ του κατηγορούμενου ηθοποιού κάνοντας λόγο για σαδομαζοχιστικές συμπεριφορές προκάλεσε την έκρηξη της υπεράσπισης: «Δεν τον έχετε εξετάσει καν, πώς λέτε τέτοια πράγματα, πού βασίζετε τα συμπεράσματα αυτά;» με την ίδια να απαντά πως έχει διαβάσει συνεντεύξεις του αλλά και τη δικογραφία.

Η ένταση, μεταξύ των δυο πλευρών, κορυφώθηκε και με αφορμή, ερωτικά βοηθήματα: «το θλον όργανο που είναι το αντικείμενο με το οποίο έγινε ο βιασμός δείχνει ότι είχε στόχο την ταπείνωση, τον έλεγχο και την πειθαρχία του υποκείμενου του πόθου» υποστήριξε η ψυχολόγος, η οποία μίλησε για προμελετημένη διαδικασία.  «Ο οδηγός ταξί είχε μετατραυματικό σοκ και τα συναισθήματά του διαφοροποιούνται όταν η μνήμη φέρνει ξανά το περιστατικό», κατέθεσε η ψυχολόγος τονίζοντας πως το θύμα υπέστη μεγάλο σοκ όταν έμαθε ότι έχει βιαστεί, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Για το σοκ που υπέστη ο νεαρός οδηγός ταξί κατέθεσε και η αρραβωνιαστικιά του η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο σύντροφός της λέει την αλήθεια για όσα συνέβησαν τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου του 2018. «Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα του είχε κάνει τέτοιο πράγμα, φοβόταν μόνο μην τον κλέψουν. Όταν μπήκε στον ιατροδικαστή βγήκε άλλος άνθρωπος, δεν μπορούσε να μιλήσει… Του είχαν πεταχτεί οι φλέβες», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά ο πατέρας του κατηγορούμενου ηθοποιού είπε πως είναι πεπεισμένος για την αθωότητα του παιδιού του. «Αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ να τον υπερασπιστώ σε ένα τόσο βαρύ κακούργημα» τόνισε και άφησε αιχμές για τα κίνητρα του οδηγού ταξί αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να ήθελε να διεκδικήσει χρήματα.Ο μάρτυρας χαρακτήρισε πλημμελή την έρευνα των αστυνομικών τονίζοντας πως μετά το συμβάν «μέσα σε δυο ημέρες μαζεύτηκαν περίπου 500 υπογραφές συμπαράστασης από συναδέλφους του ηθοποιούς» πολλοί από τους οποίους ήταν και σήμερα στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: