• 4 Ιουλίου, 2020

Δημοσκόπηση: Το 56% των Ελλήνων θέλουν στρατιωτική απάντηση εάν η Τουρκία παραβιάσει κυριαρχικά μας δικαιώματα

 Δημοσκόπηση: Το 56% των Ελλήνων θέλουν στρατιωτική απάντηση εάν η Τουρκία παραβιάσει κυριαρχικά μας δικαιώματα

Yπέρ της στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία τάσσεται ένας στους δύο Έλληνες σε περίπτωση που η γειτονική χώρα παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Interview που παρουσιάζει το in.gr και πραγματοποιήθηκε για τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 56% των ερωτηθέντων επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έναντι 40% που προτιμούν τη διπλωματική οδό.

Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και των 300 της Βουλής για σύγκρουση με την Τουρκία εάν εκείνη υλοποιήσει τις εξαγγελίες της.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Εβρο (83,0%).

Η έρευνα διενεργήθηκε την περίοδο 04/06 – 09/06/2020 σε δείγμα 1100 ατόμων, ηλικίας 17+, με περιθώριο σφάλματος +/- 3% και διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

Βεβαίως, είναι ασαφές τι εννοούν οι πολίτες παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων αφού δεν εξηγείται επαρκώς στη δημοσκόπηση, όπως επίσης και εάν κατανοούν τι έπεται μιας τέτοιας κατάστασης. Ωστόσο είναι σαφές πως τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κοινής γνώμης δεδομένης και της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.