• 12 Ιουλίου, 2020

Δημοσίευμα “φωτιά” για τον Μιωνή – Έξαλλος ο επιχειρηματίας επιτίθεται σε Παπαγγελόπουλο, Παπαδάκου – Η απάντηση της δημοσιογράφου

 Δημοσίευμα “φωτιά” για τον Μιωνή – Έξαλλος ο επιχειρηματίας επιτίθεται σε Παπαγγελόπουλο, Παπαδάκου – Η απάντηση της δημοσιογράφου

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” για τον Σάμπυ Μιωνή προκάλεσε την αντίδραση του επιχειρηματία ο οποίος με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εκβιασμό και παραδικαστικό κύκλωμα και επιτίθεται με δριμύτητα σε Παπαγγελόπουλο και Παπαδάκου. Η δημοσιογράφος μάλιστα απαντώντας επισημαίνει: “Έχει χάσει την ψυχραιμία του”.

Προανακριτική: Ένταση και κόντρα Πλεύρη με Τσοβόλα – Οι “θερμοί” διάλογοι

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε στοιχεία για ενέργειες εταιριών του επιχειρηματία που φέρονται να διευκόλυναν διακίνηση αφορολόγητων ποσών. Ο Σάμπυ Μιωνής μέσω του δικηγόρου του Πέτρου Πανταζή, αναφέρει πως τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα είναι ήδη γνωστά στις δικαστικές αρχές και ότι εν πλήρη γνώσει αυτών, η Εισαγγελία Διαφθοράς προχώρησε σε αρχειοθέτηση της υπόθεσης πριν έναν χρόνο μετά από έρευνα της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιωνής:

«Καταλαβαίνω τον πανικό των εκβιαστών μου. Τα δήθεν συγκλονιστικά στοιχεία που δημοσιεύει, σήμερα, η εφημερίδα Δημοκρατία αποτελούν μέρος της προκαταρκτικής δικογραφίας σε βάρος μου και των συνεργατών μου, η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Τόσο συγκλονιστικά στοιχεία είναι!

Μάλιστα, η Εισαγγελία Διαφθοράς, στην από 18.6.2019 αρχειοθετική της διάταξη, σημειώνει ότι, από την ανάλυση του προανακριτικού υλικού που έλαβε υπόψη της και συμπεριλαμβάνει τα δημοσιευθέντα σήμερα “συγκλονιστικά” στοιχεία, δεν προέκυψαν ενδείξεις διάπραξης κανενός αδικήματος διαφθοράς. Είναι δε τόσο «αποκαλυπτικά» τα στοιχεία αυτά, που τα κατέθεσα εγώ ο ίδιος, αυτοβούλως και ενόρκως, στις 26.2.2020 ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να καταδείξω τη στοχοποίηση που είχε γίνει σε βάρος μου και των συνεργατών μου».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία «η σχετική προκαταρκτική δικογραφία σχηματίσθηκε με αφορμή την από 19.8.2015 καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

«Πρόκειται, δηλαδή, για την προκαταρκτική εξέταση που έστησαν οι εκβιαστές μου, προκειμένου να μου αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο μου ζητήθηκε απροκάλυπτα από τον επικεφαλής της εγκληματικής συμμορίας, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Είναι η καταγγελία που οδήγησε στην εξωθεσμική παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να στείλει, σε χρόνο ρεκόρ, εισαγγελείς στο Παρίσι εν αγνοία της προϊσταμένης Αρχής τους που είναι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά εν γνώσει και παρουσία της δημοσιογράφου, Γιάννας Παπαδάκου. Ο στόχος προφανής. Να ασκήσουν πίεση σε εμένα για να μου αποσπάσουν οικονομικά ανταλλάγματα και να το εκμεταλλευτούν πολιτικά στοχοποιώντας τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, λόγω της πολιτικής του δράσης με τη Νέα Δημοκρατία» προσθέτει.

Στην ανακοίνωσή του ο Σάμπυ Μιωνής καταλήγει:

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η εγκληματική συμμορία έβγαζε χρήματα με εκβιασμούς. Το γνωρίζουν και άλλοι. Ίσως, στην πορεία, ακουστούν και αυτοί. Εγώ τόλμησα να μιλήσω αντιλαμβανόμενος την ευθύνη αυτής της πράξης μου και αποδεχόμενος τις συνέπειές της. Θεωρώ ότι με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία η εγκληματική συμμορία των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα που έδρασαν στην πατρίδα μας από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Πιστεύω ότι τέτοια φαινόμενα πλήττουν τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία και οφείλουμε να αποτρέψουμε την επανεμφάνισή τους».  

Η απάντηση της Γιάννας Παπαδάκου

«Καταλαβαίνω ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις έχουν κάνει τον κ. Μιωνή να χάσει την ψυχραιμία του», αναφέρει η δημοσιογράφος κυρία Ιωάννα Παπαδάκου, απαντώντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους της να καταθέσουν εις βάρος του «και άλλη μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση».

Η απάντηση της κυρίας Παπαδάκου έχει ως εξής:

«Καταλαβαίνω ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις έχουν κάνει τον κ. Μιωνή να χάσει την ψυχραιμία του! Τον πληροφορώ ότι εκτός από τη μήνυση σε βάρος του για απάτη επί δικαστηρίω, που έχω καταθέσει και ήδη ερευνάται στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ελληνική Δικαιοσύνη (ας μην κρυφτεί αυτή τη φορά ως κάτοικος εξωτερικού) έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους μου να καταθέσουν και άλλη μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Έπονται και οι αγωγές εναντίον του και εναντίον όλων εκείνων, που αναπαράγουν ή δημοσιεύουν τις συκοφαντίες του σε βάρος μου!».