• 5 Ιουλίου, 2020

Χαρδαλιάς από Ξάνθη: Όλοι να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση

 Χαρδαλιάς από Ξάνθη: Όλοι να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η διευρυμένη σύσκεψη της άτυπης task force για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των τοπικών αρχών στην Ξάνθη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση και πως ο κρατικός μηχανισμός παραμένει πάντα σε ετοιμότητα.

«Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης να καταλάβουν πως ο όμορφος αυτός τόπος θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητά του. Και για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη τα επόμενα 24ωρα» κατέληξε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μετέβη εσπευσμένα στην Ξάνθη μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Tσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με ελικόπτερο Super Puma του Π.Σ. για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στην περιοχή.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, οι δήμαρχοι ΠΕ Ξάνθης και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή της Ξάνθης, όπου προέκυψαν και νέα 15 θετικά κρούσματα, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14».