• 6 Ιουλίου, 2020

Άρθρο Σπίρτζη στα ΝΕΑ: Είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά Αλέξη εποχή

 Άρθρο Σπίρτζη στα ΝΕΑ: Είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά Αλέξη εποχή

«Κυβερνώσα Αριστερά χωρίς Αλέξη δεν υπάρχει», τιτλοφορείται το ολοσέλιδο άρθρο – παρέμβαση του Χρήστου Σπίρτζη στην εφημερίδα «Τα Νέα», από όπου και τα παρακάτω αποσπάσματα:

«Όλες οι ιστορικές στιγμές της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου ήταν πάντα συνδεδεμένες με τον ηγέτη της. Δεν θα μπορέσει κανείς να θυμηθεί την εθνική αντίσταση χωρίς τον Άρη, τους αγώνες για τη δημοκρατία και την ειρήνη χωρίς τον Λαμπράκη, την πολιτική αλλαγή χωρίς τον Ανδρέα».

Και στο «δια ταύτα», «αν υπάρχει η αντίληψη ότι ο Πρόεδρος ενός κόμματος δεν έχει την ευθύνη αλλά και το διακριτό θεσμικό ρόλο της πορείας και της λειτουργίας ενός κόμματος, τότε έχουμε μπερδέψει την Αριστερά με τον αριστερισμό και τη δημοκρατική διαδικασία με την ισοπέδωση και την απαξία».

Εξάλλου, «ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται από κανέναν. Πάρα ταύτα, αν υπάρχει η αντίληψη ότι τα στελέχη, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συσπειρωθεί εντός και εκτός κόμματος, οφείλονται στη δράση του κόμματος και όχι στον Αλέξη Τσίπρα και στο αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος του προοδευτικού κόσμου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τη Δεξιά, θα διαφωνήσω καταθέτοντας την προσωπική μου στάση, που εκφράζει πάρα πολλά μέλη και μη μέλη μας», γράφει ο πρώην υπουργός, και προσθέτει:

«ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, χωρίς τον Αλέξη δεν υπάρχει και είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά Αλέξη εποχή».

Ενώ προτείνει, τέλος, την αντικατάσταση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής από Γραμματεία της Κ.Ε.

Ν. Παπ.