• 4 Ιουλίου, 2020

Απαγορευτικό στην παραλιακή – Μέχρι πότε θα μείνει κλειστή (vid)

 Απαγορευτικό στην παραλιακή – Μέχρι πότε θα μείνει κλειστή (vid)

Έργα για την αποπεράτωση της πεζογέφυρας στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου, στο ύψος του Αλίμου. Κλειστή η παραλιακή έως το βράδυ του Σαββάτου.

Κλειστή είναι από το βράδυ της Παρασκευής η λεωφόρος Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου, λόγω έργων για την αποπεράτωση της πεζογέφυρας στη συμβολή με τη λεωφόρο Καλαμακίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών έχει πλήρως απαγορευτεί, με τα έκτακτα μέτρα να διαρκούν έως το βράδυ του Σαββάτου.

Η παραλιακή είναι κλειστή από το ύψος της οδού Κανάρη έως και τη λεωφόρο Καλαμακίου, η οποία -από την πλευρά της- είναι αποκλεισμένη από την οδό Αριστοτέλους έως και την Ποσειδώνος.

Η κυκλοφορία των I.X. εκτρέπεται και πραγματοποιείται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη:

  • Στα κλειστά τμήματα των παραπάνω λεωφόρων θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει για τους παρόδιους κατοίκους των παραπάνω σημείων, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από ειδική όδευση για την πεζή προσέγγιση στις κατοικίες τους.
  • Λόγω των μεγάλων κυκλοφοριακών φόρτων στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Καλαμακίου, η κίνηση των οχημάτων θα είναι δυσχερής. Προτρέπουμε τους οδηγούς να αποφύγουν την κυκλοφορία κοντά στο χώρο του εργοταξίου, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.
  • Ενδείκνυται η κυκλοφορία από τις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας/Ελευθερίας, ενώ πρέπει να αποφεύγεται πλήρως η κυκλοφορία στο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος ανάμεσα στις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας.
  • Για την εξυπηρέτηση των πολιτών (πεζών και οδηγών) θα υπάρχουν δυνάμεις της Τροχαίας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να ρυθμίζεται η κίνηση.