• 14 Αυγούστου, 2020

Άνοιξε εκκλησία στους Αμπελόκηπους παρά την απαγόρευση – Πιστοί πήγαν να προσκυνήσουν (vid)

 Άνοιξε εκκλησία στους Αμπελόκηπους παρά την απαγόρευση – Πιστοί πήγαν να προσκυνήσουν (vid)

Ανοιχτός για το κοινό ήταν τουλάχιστον για ορισμένες ώρες ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους Αττικής, κατά παράβαση των αποφάσεων για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Βίντεο που δημοσιεύει το sputnik, δείχνει πιστούς να σχηματίζουν ουρές, κρατώντας τις αποστάσεις, για να μπουν στην εκκλησία και να προσκυνήσουν. Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, στην είσοδο βρίσκονταν δύο νεωκόροι, οι οποίοι «ήλεγχαν» την είσοδο και την έξοδο των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ανοιχτή εκκλησία και στην Καλαμαριά

Ανοιχτές τις πόρτες άφησε ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού στην οδό Γαβριηλίδη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Πιστοί περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, προκειμένου ένας-ένας να εισέλθουν εντός του ναού, να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο και να ανάψουν ένα κερί. Ένας ιερέας στην πόρτα του ναού έλεγχε να μην γίνει συνωστισμός. Οι πιστοί που περίμεναν έλεγαν μεταξύ τους ότι «θα ήταν αδύνατον να μην έρθουμε να προσκυνήσουμε».

Το Sputnik εισήλθε στον ναό μαζί με άλλους πιστούς, ενώ λίγη ώρα αργότερα, περαστικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, άσκησαν δριμεία κριτική σε έναν ιερέα του ναού που άνοιξε τις πόρτες να μπει ο κόσμος. Οι πιστοί που βρίσκονταν στο σημείο υπερασπίστηκαν τον ιερέα.

Οι ιερείς του ναού είπαν στο Sputnik ότι η εκκλησία είναι κλειστή και ότι ο χώρος που είναι ανοικτός και μπαίνει ο κόσμος είναι ο χώρος των γραφείων.

Πηγή: sputniknews.gr