• 10 Ιουλίου, 2020

Ανησυχητικά μηνύματα: “Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Β. Ελλάδα. Αν συνεχιστεί μπορεί να σταματήσει και ο τουρισμός”

 Ανησυχητικά μηνύματα: “Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Β. Ελλάδα. Αν συνεχιστεί μπορεί να σταματήσει και ο τουρισμός”

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος» τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, λίγα 24ωρα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού σε πτήση από Κατάρ και τους φόβους που προκάλεσε για τον τουρισμό.

Σκιές στην απευθείας ανάθεση Θεοχάρη για την τουριστική καμπάνια – Πυρά εκ των έσω ενόψει της παρουσίασης στην Αίγλη

Ο καθηγητής είπε πως ήδη στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων. «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός», τόνισε.

Για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, ο Νίκος Σύψας είπε πως «δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημείωσε επίσης ότι μετά τις 15 Ιουνίου δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται, είπε ο καθηγητής.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στις παραλίες ο Νίκος Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί.