• 8 Αυγούστου, 2020

“Ανασχηματισμός ενόψει άρα έρχονται εκλογές”

 “Ανασχηματισμός ενόψει άρα έρχονται εκλογές”

Την εκτίμηση ότι μετά τον ανασχηματισμό θα έρθουν οι εκλογές εκφράζει σε ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος….

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ αρα ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Μας ριχνουν στάχτη στα ματια για να πιστέψουμε ότι όλα θα συνεχισθούν κανονικά.Αλλά εμένα προσωπικά κανείς δεν μου το βγάζει απο το μυαλό.Μπορει ο Μητσοτάκης να διαψευδει την πρόωρη προσφυγη στις κάλπες — δεν υπάρχει αλλωστε πρωθυπουργός στην Ελλάδα που τις προαναγγέλλει.Μπορεί ακόμη και να μην είναι αυτη η ιδανική επιλογή και λύση για τον ίδιο.Αλλά: Στο Μαξίμου (και με την παρουσία του ίδιου!) συζητιέται το θέμα των πρόωρων εκλογών.Γιατί όλοι — και κυρίως στο Μαξιμου! — ξέρουν τι οικονονικός Αρμαγεδδών έρχεται. Γι αυτό ο χρόνος πιέζει.Και: Ολες σχεδόν οι έκτακτες ρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση έχουν καταληκτική ημερομηνία τις 31 Οκτωβρίου. Περίεργο. Γιατί όχι την 31η Δεκεμβρίου; Γιατί να μη δοθεί λίγη ακόμη ανάσα στους Ελληνες πολίτες;

Για δυό λόγους:

  • Γιατί μέχρι τότε ο Μητσοτάκης θέλει να έχει περάσει τον ύφαλο και των — πιθανόταστα — δυο εκλογικών αναμετρήσεων και να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.
  • Τότε — εντός του Νοεμβρίου – θα του έχουν λυθεί τα χέρια και θα μπορέσει να καταρτίσει προυπολογισμό για το 2021 ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΕΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

ΥΓ. Αυτή είναι μια υπόθεση εργασίας που βασίζεται σε πληροφορίες και σε προσωπικές εκτιμήσεις.ΥΓ2. Προσωπικα είμαι ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ειδικά σε συνθήκες όπως οι σημερινές: Η κυβερνηση έχει ανετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία κι άπλετο χρόνο μπροστά της για να χειρισθεί τις καταστάσεις. Η προσφυγή στις κάλπες τώρα η τους επόμενους μηνες — όπως σωστά επεσήμανε προσφατα ο αρχηγός της αξιωμ. αντιπολίτευσης — είναι σαφώς “τυχοδιωκτική” ενέργεια.