• 9 Ιουλίου, 2020

Αλαλούμ με τις πληρωμές φόρων – Φορολογικές ενημερότητες με χειρόγραφη αίτηση

 Αλαλούμ με τις πληρωμές φόρων – Φορολογικές ενημερότητες με χειρόγραφη αίτηση

Με αυτοπρόσωπη παρουσία και χειρόγραφη αίτηση οι φορολογικές ενημερώτητες, αφού το taxis, δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις πραγματικές οφειλές των φορολογουμένων, μετά τις εκπτώσεις του Υπουργείου Οικονομικών λόγω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι έχουν πληρώσει κανονικά τις δόσεις τους στο Taxis, για παλαιότερες ρυθμισμένες οφειλές τους, έχουν διαπιστώσει ότι συγκεκριμένες πληρωμές, δεν εμφανίζονται και φαίνονται να χρωστούν -ακόμα- στην εφορία. Σύμφωνα με το OPEN TV εμφανίζεται και χρέωση προσαυξήσεων, ενώ δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ,το TAXIS δεν γνωρίζει σε επίπεδο φορολογούμενου ποιος δικαιούται έκπτωση 25% από τις δόσεις του διότι είναι ωφελούμενος από τα μέτρα στήριξης για την πανδημία του κοροναϊού. Όσο προχωρούν οι δηλώσεις των ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος λόγω του κουρέματος ενοικίων έτσι θα προχωράει και η εκκαθάριση πληρωμών στο Taxis.

Μάλιστα, αναμένεται να διαγραφούν οι προσαυξήσεις, ενώ οι φορολογούμενοι προς το παρόνμπορούν να πηγαίνουν στην εφορία και να πραγματοποιούν χειρόγραφα την αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ