• 9 Ιουλίου, 2020

Αγωνία για την 10χρονη Μαρκέλλα – Ολονύχτιες έρευνες με συμμετοχή εθελοντών

 Αγωνία για την 10χρονη Μαρκέλλα – Ολονύχτιες έρευνες με συμμετοχή εθελοντών

Εκτός από την κινητοποίηση των αρχών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδες εθελοντών πραγματοποιούσαν έρευνες από το Σέιχ Σου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής για την 10χρονη Μαρκέλλας Βεράμη. Τον συντονισμό των εθελοντών είχε το Χαμόγελο του Παιδιού. Εθελοντές πυροσβέστες, πρόσκοποι, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και απλοί πολίτες πέρασαν από κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσε να βρίσκεται.

Νεαρές και νεαροί «όργωσαν» την Τούμπα, ψάχνοντας σε πιλοτές πολυκατοικιών, πάρκα, καταστήματα και ρέματα για ένα στοιχείο που θα τους οδηγούσε στη Μαρκέλλα. Δυστυχώς οι έρευνες δεν απέδωσαν.

Οι γονείς της Μαρκέλλας παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα όλη τη νύχτα περιμένοντας καρτερικά ένα νέο για το πού βρίσκεται η κόρη τους. Η Μαρκέλλα είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της κυρίας Δήμητρας. Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 10χρονης μίλησε στο thestival για την «πεταλουδίτσα» της. «Κάθε φορά που γύριζε από το σχολείο τη ρωτούσα: “Πώς πέρασες, πεταλουδίτσα μου;”. Δεν θα έφευγε ποτέ χωρίς να μου το πει. Κάποιος την ξεγέλασε. Θέλω να βρεθεί το κορίτσι μου. Έχω πίστη στον Θεό και ελπίζω ότι θα βρεθεί» σχολίασε η 51χρονη γυναίκα και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς που βγήκαν από το σπίτι τους και έψαξαν για το παιδί μου. Το παιδί μου είναι τώρα και παιδί όλου του κόσμου. Βοηθήστε να βρεθεί η Μαρκέλλα».

Το χρονικό

Στις 13:30 η Μαρκέλλα αποχώρησε από το 101ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να μεταβεί στο σπίτι της, στην οδό Καισαρείας. Πρόκειται για μια απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων. Τη συνόδευε ένας συμμαθητής της. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς ο ανήλικος που ήταν μαζί της, τη στιγμή που αποχαιρέτησε τη Μαρκέλλα, είδε μια νεαρή γυναίκα να την πλησιάζει, να φωνάζει το όνομά της και να την τραβάει από το χέρι. Ο ανήλικος την ακολούθησε για λίγα μέτρα, όμως μετά σταμάτησε γιατί φοβήθηκε μήπως γίνει αντιληπτός από τη γυναίκα.

«Την πήρε μια κοκκινομάλλα»

Ο συμμαθητής της Μαρκέλλας έδωσε στην Αστυνομία πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών της γυναίκας που είδε. Ανέφερε ότι το χρώμα των μαλλιών της ήταν κόκκινο, ήταν κοντή και είχε κάτι παράξενο στο πρόσωπό της. Η ηλικία της είναι περίπου στα 30. Την ίδια περιγραφή έδωσε και μία ακόμα ανήλικη που μίλησε στις αρχές για το περιστατικό.

Με πληροφορίες από thestival.gr